MHP'li Yusuf Halaçoğlu Deniz Baykal'ın dün Tarafsız Bölge programında Meclis seçimleriyle ilgili gündeme getirdiği iddialara cevap verdi.

Halaçoğlu, açıklaması sırasında “Biz eğer sayın Baykal’ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda ‘Siz Baykal’ı seçtiniz, AKP’nin tabiriyle dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz’ diye bize yükleneceklerdi” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ‘Halaçoğlu'nun ağzından bu sözleri duymak gerçekten beni şok etti’ dedi, Altay internethaber'den Nesrin Yılmaz'a şunları söyledi:

İHTİMAL BİLE VERMEK İSTEMEM

‘’Halaçoğlu'nun ağzından bu cümlelerin döküldüğüne ihtimal bile vermek istemem. Bu kimin dindar, kimin az dindar, kimin çok dindar olduğuna dair, ne Halaçoğlu'nun ne de başkasının elinde bir terazi yoktur.

HADSİZLİK, SİYASİ EDEPSİZLİK, ŞİRK KOŞMAK

CHP’lilerin dini aidiyetlerini, inançlarını sorgulamak kimsenin haddi değildir. Tam anlamıyla bir hadsizliktir, siyasi edepsizliktir. Kendisine hiç yakıştıramadım, kamuoyunda CHP'nin inanç eksikliği içinde olan insanların oluşturduğu bir parti olarak göstermek ahlaksızlıktır, aynı zamanda Allah'a şirk koşmaktır, onu Allah bilir. Umarım böyle bir şey söylememiştir, çok ayıp etmiş.’’

"İKİ GÜNDÜR SAÇMALIYOR"

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, Twitter üzerinden Yusuf Halaçoğlu'na tepki gösterdi.

Tanrıkulu, "Yusuf Halacoglu hocayı ya sıcak çarptı, ya da TBMM Başkanlığını AKP'ye teslim etmenin yükü. İki gündür sacmaliyor!" dedi.