CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakanların Avrupa ülkelerine alınmaması üzerinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na yüklenen Gök, Çavuşoğlu’nun, “CHP’nin içerisinde FETÖ’cü DHKP-C’li vekiller var açıklamasına tepki gösterdi.

Gök, " Sayın Mevlüt Çavuşoğlu bu sözünü ispat edeceksin. CHP içerisinde bir tek böyle bir milletvekili olduğunu kanıtlamak durumundasın. Adam gibi ol Dışişleri Bakanlığı yap, Türkiye’nin itibarını koru. Sayın Çavuşoğlu, adam gibi ol, Dışişleri Bakanlığı yap, itibarını koru Türkiye'nin. İşin bu" dedi.

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye 16 Nisan’da bir tarihi referandum sürecine doğru hızla giderken Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın ve bakanlarının ayaklarının ve dillerinin birbirine dolaştığı süreçten geçiyoruz” dedi.

Gök’ün açıklamaları şu şekilde:

‘CUMHURBAŞKANI KORKUYOR’

“Cumhurbaşkanı panik içerisinde. Cumhurbaşkanı korkuyor. Başbakan korkuyor, bakanlar korkuyor. Akla ziyan ve kamu vicdanını da yaralayacak şekilde açıklamalar yapıyorlar.

Türkiye’de eğer 16 Nisan’dan sonra ‘evet’ çıkarsa terörü bitireceklermiş. 15 yıldır elinizi tutan ne oldu sizin Türkiye’de?

Binali Yıldırım diyor ki; '16 Nisan’dan sonra evet çıksın ki terör son bulsun'. Siz şimdiye kadar teröre izin mi verdirdiniz? Yani hayırı önlemek için terör örgütlerinin Türkiye’de eylem yapmasına izin mi veriyorsunuz? Bir pazarlığınız mı var? Nasıl bitireceksiniz?

Cumhurbaşkanı diyor ki ‘F 16’larla bomba yağdıranlar bugünün hayırcılarıdır’. Yok öyle yağma Cumhurbaşkanı. Yok öyle ucuz konuşmak yok. Biz o gün Meclis’teydik ve Meclis’i koruduk. Ben bugün hayır diyorum. Benim darbecilerle işim olmaz. Bu darbe ortamını fırsata çevirip dikta yaratma özlemi içerisinde olan sizlerle de işim olmaz.

Eğer F 16’larla bomba yağdıranların bir akrabasını arıyorsan sen önce Mehmet Dişli’nin akrabası, kardeşi AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’ye bir göz at. Sağa sola çamur atma. İçindeki Fetullah Gülen’i her daim ziyaret eden milletvekillerine bir bak.

Sen bombacılarla ilgili bir irtibat arıyorsan dön önce AKP’nin içine bak, yanındakilere bir bak.

Hayır diyenler teröristse o zaman herkes için işlem başlat gücün yetiyorsa.

‘CUMHURBAŞKANI ÜLKEYİ BÖLMEYE ÇALIŞIYOR’

Cumhurbaşkanı ülkeyi bölmeye çalışıyor, kutuplaştırmaya çalışıyor. Bu dil Türkiye’yi buna götürür. Cumhurbaşkanı derhal bu dilin ötesine çıkması gerekir.

Başbakan’ın boş bir bakan olduğu başbakan olduğu ortaya çıkmıştır.

BAŞBAKAN’A ‘ABİDİK GUBİDİK’ YANITI

Cuma günü Sayın Başbakan Sinop’ta bir açıklama yaptı ve dedi ki, ‘abidik gubudik işler oluyor ve bu ortamda başbakanlar ortaya çıkıyor’ diye bir cümle söyledi.

Binali Yıldırım bu sözü kime söyledi, kimdir abidik gubidik başbakan? İsmet İnönü müdür, Abdullah Gül müdür, Recep Tayyip Erdoğan mıdır, Süleyman Demirel midir, Bülent Ecevit midir, kimdir? Türkiye Cumhuriyetinde abidik gubidik yöntemlerle başbakan olan şahıs başbakan kimdir? Başbakan’ın bütün Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinden tarihi bir özür dilemesi gerekiyor.

Sayın Başbakan bu sözü söylerken acaba aynaya mı bakıyordunuz? Kendinizi mi tarif ettiniz?

Başbakan da çığrından çıktı.

Bir pazarlık mı yapıyorsunuz, ne yapıyorsunuz, 16 Nisan’dan sonra terör nasıl bitecek, terör örgütleriyle bir pazarlık içerisinde misiniz ki bu sözü böyle söyleyebiliyorsunuz.

Böyle abidik gubidik sözlerle işini yapmaya çalışan bir başbakan var karşımızda.

ALMANYA’YA TEPKİ

Türkiye Cumhuriyetinin bakanlarına olan bu muameleyi kabul edemeyeceğimizi kendilerine en üst organımız olan Genel Başkanımız tarafından bildirildi. Almanya temel hak ve özgürlüklerin korunması yönünde çok ağır bir ihlalde bulunmuştur.

Avrupa’ya dalga dalga yayılan Türkiye’deki hükümet yetkililerinin gelip konuşmalarını istemeyen bir anlayışın giderek yaygınlaşması neyin eseridir?

Cumhurbaşkanı Almanya’ya seslenmiş. ‘Gelirim, beni almazsanız dünyayı ayağa kaldırırım’. Böyle bir tablo gerçekten vahim bir tablo. Ayağa kalkacak bir dünya da kalmamış ortada Türkiye için. Dış politikamız çöküyor. Bu iktidarın dışarıda hiçbir itibarı hükmü kalmamıştır.

‘ADAM GİBİ OL DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI YAP’

Dışişleri Bakanı, ‘CHP içerisinde DHKP-C’li milletvekilleri var’ diyor. Şu aymazlığa bakın, şu iftiraya bakın. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu bu sözünü ispat edeceksin. Seninle yargı önünde hesaplaşacağız. CHP içerisinde bir tek böyle bir milletvekili olduğunu kanıtlamak durumundasın. Seni müfteri ilan ediyoruz. Seni aymazlıkla ve yaptığın bu sözler ve konuşmalar nedeniyle de yargı önünde hesap vereceğin bir süreci yaşayacağını sana bildiriyoruz. Adam gibi ol Dışişleri Bakanlığı yap, Türkiye’nin itibarını koru. Senin işin bu.

Cumhurbaşkanına benzemeye başlamış.

CHP’NİN KAMPANYASI

Kutuplaştırmadan, Cumhurbaşkanına rağmen, Başbakan’a rağmen, bakanlara rağmen Türkiye’yi yaşadığı bu kritik süreçten çıkartacak bir anlayışla kampanyamızı sürdürüyoruz. Güler yüzlü olacağız, herkesi kucaklayacağız.”