CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekerek, yaşam hakkının kutsal olduğunu ve devletin bir an önce sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal, bugün geldiği Diyarbakır’da partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, 31 Mart yerel seçimlerinin birçok mağduru olduğunu dile getiren Sarıbal, bu mağdurların bir diğerinin ise Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve mazbataları verilemeyen belediye eş başkanları olduğunu söyledi.

 YSK kararının tamamen siyasi olduğunu vurgulayan Sarıbal, “Bu karar tamamen gayri hukuki bir karardır” dedi.

‘KAYYIM BÖLGEYE ZARAR VERMİŞTİR’

Kayyumların haksız ve hukuksuz bir şekilde geldiklerine dikkat çeken Sarıbal, Mardin’de kayyumun 2 buçuk yılda 1 milyar borç bıraktığını hatırlattı.

Sarıbal, kayyumların bu bölgeye büyük zarar verdiğini kaydetti.

‘YAŞAM HAKKI EN KUTSAL HAKTIR’

CHP’li Sarıbal, cezaevlerinde binlerce insanın açlık grevinde olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: “Yaşam hakkının en kutsal haktır. Bunu kişi ve isim ayırmaksızın cezaevlerinde olan insanların yaşam hakkının güvencesinin de devlete ait olduğunu, o yüzden bütün onların sağlığı ve talepleri ile ilgili kaygılarının olduğunu, devletin ve hükümetin sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Açlık grevlerine ilişkin zaman zaman açıklamalarımızı yapıyoruz. Cezaevlerindeki açlık grevindeki bütün vatandaşların kim olursa olsun yaşam hakkı kutsaldır. Bu kutsallık üzerinden ilgililerin gerekli hassasiyeti göstermesini istiyoruz.”

Sarıbal ve beraberindekiler, Diyarbakır’da “Çocuklar ölmesin” dediği için tutuklanan öğretmen Ayşe Çelik’i cezaevinde ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldı.