CHP Ankara Çubuk’ta Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik gerçekleşen linç girişimine karşı 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenliyor.

DİYARBAKIR: ‘AZMETTİRİCİLER BELLİDİR’

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı, Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınamak üzere Diyarbakır Ofis Sanat Sokağı’nda basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada konuşan CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili olarak, “Son derece organize bir eylemdir. Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Toplumumuza kin ve nefret tohumu eken, bundan da siyasi rant bekleyen zehirli dil ve bu dilin sahipleri bugün yapılan bu hain saldırıda pay sahibidirler. Bunların ipini tutan odaklarda aynıdır. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesi olarak, bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık, ayakta durmaya da devam edeceğiz” dedi.

‘VERİLMEK İSTENEN MESAJ NEDİR?’

Kılıçdaroğlu’na düzenlenen saldırıda Milli Savunma Bakanlığı’nın vermek istediği mesajı soran Sayın sözlerini şöyle sürdürdü; 

“Bu arada Milli Savunma Bakanı’na da bir sorumuz vardır. Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, “O evi yakın’ diye bağıran hainlere dönüp de “Mesajlarınızı verdiniz” demek ne anlama gelmektedir? 80 organize güruh ne mesajım vermiştir, bu nasıl bir cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir, Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir, Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler özen göstermelidirler. Herkes müsterih olsun. Bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla, oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuvayi Milliye’nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi’yiz.”

İSTANBUL: ‘SALDIRININ ALTYAPISINI HAZIRLADILAR’

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konuşmasında, saldırının sadece Kılıçdaroğlu’na yönelik olmadığını, şehit ailesine de saygısızlık yapıldığını söyledi.

Kaftancıoğlu şöyle konuştu;

“CHP genel başkanına hain bir saldırıda bulunulmuştur. Aynı zamanda şehidimize ve ailesine karşı da yapılmış bir saygısızlıktır. Yapılan sıradan protesto değildir, sıradan bir provokasyon değildir, son derece organize bir eylemdir. Siyasi rant bekleyen zehirli dil ve zehirli dilin sahipleri bu hain saldırıda pay sahibidir. Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine kimler hakaret ve tehditlerde bulundularsa bu saldırının altyapısını hazırlayanlar, onlardır. Sevgili İstanbullular, topluma kin ve nefret tohumu eken dilin sahipleri, yapılan bu hain saldırıda pay sahibidir.”

ANKARA: ‘DEMİRİ KIZDIRMAK İÇİN ÇABA VAR’

Ankara’daki açıklama Güvenpark’ta gerçekleşti.

Açıklamaya İYİ Parti İl Başkanı Yetkin Öztürk, Saadet Partisi İl Başkanı Fatih Beyazıt, CHP ve HDP milletvekilleri, sendika ve meslek örgütü temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından temsilciler de katıldı. CHP İl Başkanı Rıfkı Güvener, “Gün kızgın demiri soğutma günüyse herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak demiri bugün bile kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz” dedi.

‘SOYLU VE ŞAHİN İSTİFA ETSİN’

Saldırıda güvenlik zafiyeti olduğunu belirten Güvener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Vasip Şahin’i istifaya çağırdı:

“Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır, kamuoyu rahatlamalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir.”

‘AKAR’IN SÖZE NE ANLAMA GELİYOR?’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar saldırı sonrasında olay yerindekilere “Çubuklu kardeşlerim mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz. Şimdi sükunetle burayı boşaltıyoruz” demişti.

Güvener, Akar’ın cenazedeki sözlerine tepki göstererek, “Milli Savunma Bakanı’na bir sorumuz vardır. Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, ‘o evi yakın’ diye bağıran hainlere dönüp de ‘mesajınızı verdiniz’ demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajını vermiştir, bu nasıl bir cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler” diye konuştu.

İZMİR: ‘YAPILAN SIRADAN BİR PROTESTO YA DA PROVAKASYON DEĞİLDİR’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk ilçesinde asker cenazesinde saldırıya uğraması İzmir’de protesto edildi.

CHP İzmir İl Başkanlığı da saldırıyı kınamak için Konak meydanında toplandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Atilla Sertel, Kani Beko, Özcan Purcu, sendika temsilcileri ve yüzlerce partilinin katıldığı protestoda İYİ Parti İzmir İl Örgütü de yer aldı. Konak’ta toplanan kitle tarafından sık sık “Soysuz istifa”, “Kılıçdaroğlu’na uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  “Genel başkanımıza değil, cumhuriyetimize; birlik ve beraberliğimize yapılan hain saldırıya en güzel cevabı burada toplananlar verdi. Yapılan sıradan bir protesto, sıradan bir provokasyon da değildir. Bu son derece organize ve örgütlü bir eylemdir. Bu saldırı ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denilen bir takım paçavralar da kimler Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef gösterdi ise, Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması için kimler talimat verdiyse; milleti şehit cenazeleri üzerinden bölük parçalamaya çalışan edepsizler aynı emperyalist güçlerin hizmetkarlarıdır. Aralarında açıkça bir amaç birliği vardır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleri olarak bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçleri karşı dimdik ayaktayız ayakta durmaya devam edeceğiz.” dedi.