165 imza ile genel başkanlığa aday olan Muharrem İnce için verilen imzalardan 49’unun mükerrer olduğu, iki delegenin ise İnce için verdiği imzayı geri çektiği ileri sürüldü. Oyların mükerrer çıkması durumunda İnce'nin topladığı imza sayısı 115'e düşebilir ve Muharrem İnce'nin adaylığı geçersiz hale gelebilir.

Bu imzaların geçerli olup olmadığı konusunda nasıl bir karar verileceğine Divan karar verecek. İnce taraftarları net bir cevap vermese de, bu 49 kişinin kürsüye çağrılıp kime destek verdiklerinin sorulmasını istiyor.

Aynı zamanda Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için de imza verdiği iddia edilen 49 kişi çıkarılırsa İnce gerekli 127 imzayı toplayamayarak 115 imzada kalmış olacak.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Kılıçdaroğlu’nun 49 imzanın Muharrem İnce’ye yazılmasını istediğini söyledi. Böylece mükerrer imza sorunu da çözüldü.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk TV canlı yayınına  bağlandı.

Özel, "Çok delegeden imza isteniyor. 49 delege her iki adaya imza vermiş. Delege bunu bilmeyebilir. Huzura çağrılır ve kararı sorulur. Şu anda 49 delegeye imzası sorulacak. Genel Başkanımız bir tasarrufta bulundu. 'Madem ikimizde de var. Bana verilen kısımları ben çekiyorum. Her ikimize verilen imzayı bana saymayın' diyor" dedi. Habertürk TV'den Çimen Çetin'e konuşan İnce, imza sorununun olmadığını söyledi.

‘AŞILMAYACAK SORUN DEĞİL’

CHP'nin önemli isimlerinden Gürsel Tekin, imza sorununun aşılacağını belirterek, "Aşılmayacak şey değil. Çoklu adaylarda zaman zaman bilerek ya da bilmeyerek imza verilebiliyor. Bu isimlere hangi ismi seçtiği sorulacak. Sayın Genel Başkan'ı da tanıyorum. Büyük ihtimalle sorun çözülecek" dedi.

KILIÇDAROĞLU NE DİYOR?

CHP'nin eski grup başkanvekillerinden Hakkı Süha Okay, Kılıçdaroğlu'nun mükerrer imzaları İnce'nin hanesine yazılmasını önerdiğini aktardı. Okay, bu bilgiyi Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinden aldığını söyledi.

MUHARREM İNCE: SIKINTI YOK

Habertürk TV'den Çimen Çetin'e konuşan İnce, "Aday olarak kürsüye çağrıldım ve konuşmamı yaptım. Oy sıkıntım yok" dedi.

‘ALGI OPERASYONU YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Muharrem İnce daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Orada yeterli sayıda imza vardır. O mükerrer imzalar neden bana yazılıyor, Kemal Bey'e yazılmıyor. Öyle bir şey olmaz. Algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Ben kurultayı aldım. Salonu gördüler, benim kurultayı alacağımı görüyorlar.  Şuraya oynuyorlar; bak imzası bile yok, biz ona lütufta bulunuyoruz. Benim kimsenin lütfuna ihtiyacım yok. İmzalarını da geri çeksinler. İstemiyorum kimsenin imzasını. Yürekleri varsa çıksınlar salona, Muharrem İnce'ye imza verecek olanları sorsunlar, bakalım kaç katı görüyorlar. O kurultayı başlarına yıkar onların. "Kurultayı kazanamaz" gibi Ali Cengiz oyunları bunlar. Akşam sandıklar açılınca yeterli imza var mı yok mu görürsünüz.