CHP, milletvekili aday listelerini 03.30’a kadar süren Parti Meclisi toplantısı sonucunda belirledi. Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) ardından toplanan PM'de, MYK'dan gelen liste üzerinde bazı sürpriz değişiklikler yapıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeliği görevinden adaylık için istifa eden Doç. Dr. Koray Çalışkan liste dışı kaldı.

Eski genel başkan Deniz Baykal ve Muharrem İnce ise 1 Kasım seçimleri için yerini koruyan milletvekillerinden oldu. Baykal, Antalya ikinci sıradan, İnce ise Yalova birinci sıradan tekrar aday gösterildi. IŞİD tarafından kaçırılan eski Musul başkonsolosu Öztürk Yılmaz, Ardahan birinci sıra adayı oldu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yine İzmir ikinci bölge ikinci sıradan aday olduğu listede, aday gösterilmeyen Özçelik’in sırasına, 9’uncu sırada yer alan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu kaydırıldı.

CHP’den istifa eden İhsan Özkes’in yerine de sıra kaydırılarak Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya listeye alındı. Akkaya, İstanbul 1’inci Bölge 11’inci sıradan aday gösterildi.

CHP’de milletvekili adayı gösterilmeyen diğer bir isim de Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş oldu.

Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey İstanbul 1’inci bölgeden aday gösterilirken, aynı bölgede ikinci sıraysa Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin oldu.

7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmeyen eski milletvekili Umut Oran yine listede yer almadı. Eski milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger de listede yer bulamadı. (Diken)