CHP'de olağan kurultay takvimi süreci başladı. İlçe kongreleri 20 Kasım-6 Aralık arasında, il kongreleri 10 Aralık-3 Ocak arasında tamamlanacak. Ocak ortasında ise kurultay yapılacak.

1 Kasım seçimlerinin ardından 'olağanüstü kurultay' seslerinin yükseldiği CHP'de, parti yönetimi olağan kurultay takvimini ilan ederek yanıt verdi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin imzasıyla 81 İl Başkanlığı'na yollanan takvimde, olağan kurultay sürecinin 3 Kasım'da başlatılması ve 3 Ocak tarihinde sona erdirilmesi öngörülüyor.

Genel Merkez'den bugün 81 İl Başkanlığı'na yollanan genelgede, ilçe kongrelerinin 20 Kasım'da başlatılması ve 6 Aralık tarihinde bitirilmesi istendi.

Genelgede il kongrelerinin 10 Aralık 2015 tarihinde başlatılması ve 3 Ocak 2016 Pazar günü sona erdirilmesi talep edildi. Genelgede, ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmasının ardından Olağan Kurultay Süreci'nin ayrıca belirleneceği duyuruldu. CHP Yönetimi'nin, olağan kurultayı en geç Ocak ayının ortasında yapmayı planladığı öğrenildi.

CHP Yönetimi, olağan kurultay sürecini hemen başlatarak, seçim sonuçlarından memnun olmayan parti içi muhalefetin imza toplamasının önüne geçmeyi hedefliyor. Kulislerde, olağan kurultay süreci başlatıldığı için parti içi muhalefet olağanüstü kurultay için imza toplasa bile, olağan kurultay süreci işlediği için işleme koymayabileceği belirtiliyor.