CHP Genel Merkezi 15 Temmuz darbe girişimini incelemek üzere milletvekili ve parti Meclisi üyelerinden oluşan bir komisyon kurdu.
 
Darbe Girişimi ve Hukuki süreci izlemek üzere kurulan komisyonda, Ergenekon davası mağdurlarından İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Parti Meclisi üyesi Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile eski yargıçlar Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve Parti Meclisi üyesi Ali Özgündüz yer aldı.
 
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, komisyonla bağlantılı olarak kendilerinin de yerelde il ve ilçe örgütleriyle çalışma yapacaklarını belirterek “İktidarın FETÖ ve darbecilerle mücadeleyi hedef alan çalışmalarına başından beri destek veriyoruz. Bu amaçla TBMM’de milletvekillerimizin de yer aldığı bir araştırma komisyonu kuruldu. Bu komisyona gelen bütün bilgi ve belgeleri hükümetle de paylaşıyoruz” dedi.
 
Bektaşoğlu, “Yurttaşlarımızdan Fettullah Gülen Cemaati ile ilgili bilgi ve belge bekliyoruz. Ancak sadece ‘FETÖ’ örgütlenmelerini soruşturmayacağız. Özellikle darbe girişimi sonrasında hak mağduriyetine uğrayan, hukuksuz uygulamalarla karşılaşan yurttaşlarımızın ve onların ailelerinin de yanında olacağız. Çok fazla sayıda şikayetler alıyoruz. Haksız ve delilsiz olarak suç isnat edilerek, soruşturmaya dahil edilenler, açığa alınanlar var” diye belirtti.
 
‘SÜREÇ SUİSTİMALE AÇIK’
 
Yerel yöneticilere ‘hukuk dışı uygulamalara izin vermeyin” çağrısı yapan Bektaşoğlu, “Suistimale açık bir süreçten geçiyoruz. Sapla saman karıştırılmamalı, kurunun yanında yaş yanmamalı. Yetkili ve etkili kişiler olarak görevlendirilenler, kin, öfke ve intikam alma duygusuyla hareket etmemelidir.  Yargı dedikodu ve iftiralara alet edilmemeli, öç alma mekanizması olarak kullanılmamalı.  Özellikle yargılama ve soruşturmaların, açığa almaların hukuk düzeni içinde yürütülmesine dikkat edeceğiz” dedi.