CHP Büyük Kurultay Delegesi Cemil Ekşi, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ın CHP'ye yaptığı ittifak çağrısıyla ilgili açıklama yaptı.

Ekşi, “Hey millet; bu gerçeği herkes kabul etmeli, CHP, İYi Parti, HDP, SP, millet ittifakının sahibidir, bundan dolayı rahatsız olacak bir durum yok. Bence bu durum çok normal çok da güzel... Türkiye’nin yeni sistemi açısından bir ittifak olmuştur. Bu konuda HDP’yi dışarıda bırakmak isteyenler hatta yok saymak isteyenler yanlış bir tavır izliyorlar. 82 milyon biliyor ki biz de buna gönülden destek veriyoruz. Son derece doğru bir tavırdır ama ben buradan kendi partimin yöneticilerine, İyi Parti’nin, Saadet Partisinin sözcülerine çağrı yapıyorum. Hiç olmazsa sizlerde HDP eş Genel Başkanı Pervin Buldan kadar doğruları söyleyin, korkmayın, bunda yanlış bir şey yok, aksine doğru bir tavır var “ dedi.

Sosyal medya hesabından HDP'den gelen ittifak çıkışını değerlendiren Cemil Ekşi'nin açıklaması şöyle:

"Hey millet; bu gerçeği herkes kabul etmeli, CHP, İYi Parti, HDP, SP, millet ittifakının sahibidir, bundan dolayı rahatsız olacak bir durum yok. Bence bu durum çok normal çok da güzel... Türkiye’nin yeni sistemi açısından bir ittifak olmuştur.

Bu konuda HDP’yi dışarıda bırakmak isteyenler hatta yok saymak isteyenler yanlış bir tavır izliyorlar. 82 milyon biliyor ki biz de buna gönülden destek veriyoruz. Son derece doğru bir tavırdır ama ben buradan kendi partimin yöneticilerine, İyi Parti’nin, Saadet Partisinin sözcülerine çağrı yapıyorum.

Hiç olmazsa sizlerde HDP eş Genel Başkanı Pervin Buldan kadar doğruları söyleyin, korkmayın, bunda yanlış bir şey yok, aksine doğru bir tavır var.

Doğru nedir? Şu anda Türkiye’yi AKP yönetiyor. Devletin tüm organları ve imkanları kendilerine bağlı. Suçluyu suçsuzu araştırmak, bulmak, gereğini yaptırmak onların görev ve sorumluluğudur.Bu benim şahsi fikrim , kabul edersiniz etmezsiniz.

AK PARTİ, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, MHP ve HDP‘nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilleri var başkan vekillikleri var komisyonlarda görev alan milletvekilleri var .

Hazineden yardım alıyorlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kırmızı plaka kullanıyorlar. Bütün bunların olduğu yerde, artık benim söyleyeceğim bir şey kalmamıştır, takdir Yüce Türk milletinin, bu ülkede yaşayan 82 milyon vatan evladınındır. Benden söylemesi"

Kaynak: Gerçek Gündem