CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar ve ilçe örgütlerinin temsilcileri İl Başkanlığında yapılan basın açıklamasında “olağanüstü kurultay ” çağrısında bulundu.

Açıklamayı yapan İl Başkanı Metin Yaşar, örgütün ortak kararı olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir an önce büyük mücadele için değişimi gerçekleştirmesi gerektiğini belirtti.

“İlimizdeki 4 Kurultay Delegesi ve tüm örgütümüzle birlikte Kuruluşun ve Kurtuluşun Kenti ilimizden değişimin çoban ateşini yakmaya karar verdik” diyen İl Başkanı Yaşar, bu nedenle olağanüstü kurultay talep ettiklerini dile getirdi.

yarin11.com'da yer alan habere göre, İl Başkanı Yaşar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bizler bu seçim sonuçlarından yola çıkarak her yenilgi sonrası başka bir yenilgiye yelken açan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir an önce büyük mücadele için değişimi gerçekleştirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle ilimizdeki 4 Kurultay Delegesi ve tüm örgütümüzle birlikte Kuruluşun ve Kurtuluşun Kenti ilimizden değişimin çoban ateşini yakmaya karar verdik. Bunu yaparken de partimizin birlik ve bütünlüğünü zedelemeden en kısa süre içerisinde gereken değişimin sağlanması için olağanüstü kurultay talep ediyoruz. Bu değişimi isterken de değişim tehdit değil, fırsattır ilkesi ile yola çıkıyoruz. Bu değişimi gerçekleştirmeden umut olmanın iktidara gelmenin asla mümkün olmayacağını görüyor, örgütlerimizle birlikte almış olduğumuz bu ortak kararı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz"