Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Cumhurbaşkanlığı’nın azledilmesi için’ Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuruda bulunacağı belirtildi. CHP’ye göre Erdoğan’ın, ‘Cumhurbaşkanlığı yapma ehliyetinin liyakati’ yok.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, partisinin Urfa İl Başkanlığı’nda konuştu. Pekşen, önümüzdeki günlerde CHP’nin, 110 milletvekilinin imzasıyla AYM’ye başvuruda bulunacağını söyledi.

CHP’li vekil konuyla ilgili şöyle konuştu:

TÜRKİYE RAHAT NEFES ALMALI’

“Bunun Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı yapma ehliyetinin liyakatinin olmadığını AYM’nin tespit etmesi kararını isteyeceğiz. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığından azledilmeli ve Türkiye rahat nefes almalıdır.”

Erdoğan’ın ABD’ye giderken neredeyse yalvardığını savunan CHP’li vekil, sözlerine şöyle devam etti:

“Önemli olan bu adamdan nasıl kurtulacağız? Medya kurtulmak istiyor, sermaye kurtulmak istiyor, bürokrasi kurtulmak istiyor, yargı ‘illallah’ diyor. ‘Bu adam gitsin, bu ülke bir refaha kavuşsun’ diye herkes mücadele veriyor. Bunun için yapılacak olan şey açık Erdoğan mutlaka AYM’ye taşınmalı ve böyle birisine Türkiye daha fazla tahammül etmemelidir. Erdoğan azledilmedikçe Türkiye’ye ne dış politikada, ne de iç politikada huzur yok. Şiddet, kavga, ayrıştırma yapmadığı şey kalmadı.”

(Kaynak: Diken)