AKP ile CHP arasında yapılan ilk tur koalisyon görüşmesindeki heyette yer alan CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, kurulacak hükümetin güçlü ve dört yıllık olması konusunda iki parti arasında fikir birliği oluştuğunu belirtti.

Hamzaçebi, Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması yönünde hem AKP hem CHP’nin ortak görüş ifade ettiğini vurgularken, “Bu sorumluluğu her iki parti hissediyor. Yeni bir hükümet kurmak tabii ki kolay değil. Güven sorununun aşılması gerekiyor. Bu sorunun aşılması için CHP’den Haluk Koç, AKP’den Ömer Çelik çalışma yürütecekler. Çalışmanın sonuçlarına göre bayram sonrasında iki parti yine bir araya gelecek ” dedi.

"ERKEN SEÇİM DEMOKRASİYE ZARAR; KOALİSYON KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİLDİR"

Erken seçimin demokrasiye zarar vereceğinin altını çizen Hamzaçebi, “Koalisyonlardan korkmamak lazım. Koalisyon kötü bir şey değildir, koalisyon uzlaşma demektir” diye konuştu.

Hamzaçebi, kurulacak koalisyon hükümetinin önceliklerini ise şöyle anlattı: “Özgürlükleri baskılayan sınırlayan yasaların kaldırılması, yargı bağımsızlığının ve ekonomik büyümenin sağlanması, dış politika, Kürt sorunu. Hiçbiri diğerinden daha az önemli değildir. Kurulacak hükümet bunları çözmek zorunda.”

"ERDOĞAN MÜDAHİL OLAMAZ"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın muhtemel bir koalisyonu engellemeye çalışarak sandığı işaret etmesini eleştiren Hamzaçebi, “Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında gayet seviyeli ve olumlu bir görüşme gerçekleşti. Hükümet kurma işi siyasi partilerin görevidir. Cumhurbaşkanının müdahil olacağı konu değildir. Siyasi partiler anlaşırlarsa hükümeti kurarlar. Anlaşamazlarsa Türkiye seçime gider” ifadelerini kullandı.