Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “AKP iktidardan inerse, ya terör çeteleri ya da Beyaz Toros’lar buralarda dolaşacak,” sözleri tartışılmaya devam ediyor. Davutoğlu’nun sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Sözcüsü Haluk Koç’tan da tepki geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP döneminde de ‘faili meçhuller’ olduğuna dikkati çekerken, “Sözlerin bir şantaj boyutu var,” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “AKP hükümetleri, sarayla birlikte eski derin devletin yeni sahibi olmuşlardır,” derken, “Eski derin devletin bu kirli ilişkilerini deşifre edeceklerine, ortaya çıkarıp yargılayacaklarına ellerinden tutmuşlardır, zaman zaman kullanmışlardır,” ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Haluk Koç ise, “Beyaz Toros’tan geçelim ticari taksilere gelelim isterseniz. Bugün elini kolunu sallayarak güya takipte olması gereken teröristler Suriye sınırından Kilis’e, oradan Gaziantep’e, oradan Ankara’ya Balgat’ta güzel mükellef bir kahvaltı, ondan sonra Ankara Garı’nın önüne kadar geliyorlar. Korkutarak bir yere varamaz” diye konuştu.