Sermiyan Midyat'ın senaryosunu yazıp başrolünü oynadığı ‘Hükümet Kadın’ filmi gerçek oluyor.

Filmde Midyatlı bir kadın olan Xate'nin (Demet Akbağ) kocası Aziz Veysel (Ercan Kesal) Midyat Belediye Başkanıdır. Aziz Veysel'in ani ölümü üzerine başkanlık koltuğunu eşi devralır.

Afyon'un Akharım belediyesinde de eşi ceza aldığı için aday olamayan Sevinç Özdemir başkanlığa aday oluyor. Hem de Sevinç Özdemir CHP’nin ilk başörtülü adayı olacak.

CHP'NİN SÜRPRİZ ADAYI

Afyon'da şehir merkezine uzak bir kasaba... Adı Akharım. Topu topu 2 bin 600 kişilik bir nüfusu var. İlçenin çoğu hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Akharım Kasabası, daha önce hiç olmadığı kadar çok konuşuldu. Sebebi, CHP'nin ilk başörtülü adayını buradan çıkarması... Adı, Sevinç Özdemir... Hali hazırdaki Belediye Başkanı Nurettin Özdemir'in eşi... 4 çocuğu var, ev hanımı... 2-3 ay önce hayatı, eşinin "Başkan sen ol!" teklifi üzerine tamamen değişti. Kazanırsa kasabanın ilk kadın belediye başkanı olacak... Sevinç Özdemir, yaşadıklarını ilk kez gazetevatan.com'a anlattı: "İnanın, bunu benden çok halk istedi. Ben başta pek yanaşmadım. Belediye işi, insanı harama bulaştırır diye korktum. Biz dindar insanlarız, bilmeden de olsa kul hakkı yemenin hesabını veremeyiz Allah'a... Sonra alıştım."

KENDİMLE İLK KEZ GURUR DUYDUM

"AK Parti'de anket yapmışlardı. 'Gel bizden adaylığını koy' dediler, yalan söyleyemem önce düşündük. Sonra dedim ki, "Eşim CHP'den seçildi, ben de CHP'den adaylığımı koyayım." Partinin filan önemi yok zaten bizim buralarda; insan önemlidir. Kim, kimin ne olduğunu bilir zaten. Hangi partiden koyarsa koysun, küçük yerde güvenilir olan kişi her zaman kazanır. Birbirimizin kuyusunu da kazmayız. Şimdi siz söylüyorsunuz; herkes sizi konuşuyor diye... Valla yalan söyleyemem, ben ilk kez bu kadar gurur duydum kendimle."

BEN OLAMIYORUM, EŞİM OLSUN

Bu defa özgüvenli bir kadının arkasında, geminin dümenini tamamen karısına emanet etmeye hazırlanan bir de erkek var. Sevinç Hanım'ın eşi Nurettin Başkan'ın anlattıkları da en az karısının sözleri kadar çarpıcı: "Ben büyük talihsizlikler yaşadım. Seneler önce bir arkadaşımın evi yanıyordu. Yangını söndürmeye gittik, suçlu çıktık. O yangından ötürü ceza aldım. Bu yüzden de bu seçimlere adaylığımı koyamıyorum. Ama halkımız bizden umudunu kesmedi. Bana yapılan haksızlığa inanmadılar. Dediler ki, 'Sen olamıyorsan, eşin olsun'... Sevinç'e sorduk biz de... "Tamam" dedi. Biz de sonradan öğrendik aslında eşimin ilk başörtülü CHP adayı olduğunu."

'KADINDAN BAŞKAN OLUR MU?'

"Zaten burada bunlar konuşulmaz. Başörtülü CHP'deymiş, başı açık AK Parti'deymiş. Hepimiz dini bütün insanlarız. Hanımlarımızın başörtüsünü konuşmayız. Anlayamıyoruz neden bu kadar çok konuşulduğunu... Buradaki en büyük tartışma "Kadından başkan mı olur?"; hepsi bu... Biz burada bunlarla mücadele ediyoruz ama tabii gurur duyuyorum eşimle. Sonuna kadar arkasındayım, belediyeye her gün onunla gideceğim, onunla geleceğim. Benim aldığım oyun 2 katını alır o; eminim!"

Son olarak Sevinç Hanım'a "Hükümet Kadın" filmini izleyip izlemediğini soruyoruz. "Hayır" diyor, konusunu anlatmamızı istiyor. Anlatınca heyecanlanıyor, "Ne olmuş peki, kazanabilmiş mi seçimleri?" diye soruyor, "Evet" diyoruz; bir kahkaha atıp, "Haydi darısı benim başıma!" diyor. (Vatan)