CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun parti genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM’den aldığı yetki ile belirlediği adayları açıkladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel gösterildi. Ankara Etimesgut’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, İstanbul Maltepe’de Ali Kılıç, Silivri’de Özcan Işıklar, İzmir Bayraklı’da Serdal Sandal, Muğla Bodrum’da Mustafa Saruhan gösterildi.

CHP PM’ye Şanlıurfa Siverek adayı olarak sunulan Mehmet Fatih Bucak’ın adı “Bu ismin CHP’de konuşulması bile utanç verici” itirazı üzerine oylanmadan geri çekilmişti.

Açıklanan adaylar arasında Parti Meclisi’ne sunulan ama eleştiriler üzerine oylanmadan geri çekilen Mehmet Fatih Bucak da yer aldı. CHP’den önce bir başka partiden adaylık başvuru yaptıktan sonra “Ben oraya seçime değil ölmeye geliyorum. Bir daha Bucak’ın içinde bir tane başka partiyle araba görürsem kendileri bilir, kendilerine mezar kazmaya başlasınlar” diyen Bucak Siverek adayı gösterildi.

CHP’de, 16 ilçe adayı daha açıklandı:

Etimesgut – Celal Çelik

Maltepe – Ali Kılıç

Silivri – Özcan Işıklar

Ordu – Mustafa Adıgüzel

Siverek – Mehmet Fatih Bucak