114 gündür tutuklu olan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Silivri Cezaevi’nden kadınlara 8 Mart mesajı gönderdi.

Tuncel, mektubunda “Kadın katliamlarının, kadına yönelik şiddetin ve cinsel istismarların sistematik hale dönüştürüldüğü bir dönemde kadınların, yaşamın tüm alanlarında sesini yükseltmesine, kadın dayanışmasını güçlendirmesine her zamankinden daha çok ihtiyaç var” dedi.

Tuncel 4 Ekim 2016’da darp edilerek gözaltına alınmış, 6 Kasım 2016’da tutuklanmıştı.

Tuncel’in mektubu şöyle:

“Sevgili Kadınlar Merhaba...

“Başka bir yaşam mümkün diyerek yola çıkan, eşitliği ve özgürlüğü için barışı ve adaleti sağlamak için yan yana gelen, dayanışmayı büyüten yüreği mücadele coşkusuyla atan güzel kadınlarımızı en içten duygularımla selamlıyorum.

“Kadın özgürlük mücadelemiz açısından önemli bir gün olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde sizlerle birlikte sokaklarda, alanlarda olmayı çok isterdik. Ancak kadın özgürlük mücadelemize ve demokratik siyasetimize yönelik gelişen saldırılar nedeniyle bugünü zindanda karşılıyoruz. 8 Mart’ta gününü her zamanki gibi yüksek bir moral ve coşkuyla karşılıyoruz.

“Kadın katliamlarının, kadına yönelik şiddetin ve cinsel istismarların sistematik hale dönüştürüldüğü bir dönemde kadınların, yaşamın tüm alanlarında sesini yükseltmesine, kadın dayanışmasını güçlendirmesine her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. Kadınlar olarak eşitlik, özgürlük, barış ve adalet mücadelemizi dünya kadınları ile yan yana gelerek yükseltmek ve bize dayatılan tüm cinsiyetçi politikalara karşı durmak, özlemini duyduğumuz başka bir dünyayı mümkün kılmak açısından çok önemli olduğunu biliyoruz.

“Milliyetçiliğin, cinsiyetçiliğin, militarizmin, dinciliğin ve ırkçılığın körüklediği; halkımıza, kadınlara savaşın dayatıldığı, kentlerimizin yerle bir edildiği, kadınların toplumsal yaşamın dışına iterek evlere kapatılmak istendiği faşizm uygulamaları karşısında yapılacak tek şey kadın direnişini örgütlemektir. Özellikle partimize yönelik geliştirilen siyasi soykırım operasyonları kapsamında on binleri aşan Kürt siyasetçi, milletvekilleri, belediye eş başkanları ve parti il ve ilçe eş başkanlarımıza yönelik her türlü baskı, saldırı ve rehin alma politikasına karşı kadın özgürlük mücadelemizi ve kadın direnişini örgütlemek tarihi bir sorumluluk olarak karşımızda durmaktadır. Bunu en iyi şekilde yerine getirdiğinize inanıyor, kadınların örgütlü mücadelesini büyüten tüm kadın yoldaşları Silivri zindanından selam ve sevgilerimi yolluyor, sizler şahsında tüm kadınların dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum."

(Kaynak: Bianet)