Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz eden BDP'li seçmenlere yönelik polis şiddeti sürerken, AKP İlçe Başkanı’nın yakınları da BDP'li gençlere silahlı saldırıda bulundu.

Saldırıda şans eseri yaralanan olmazken çatışmalar ilçe geneline yayıldı.

ANF'nin haberine göre, BDP'nin Ceylanpınar’da seçim sonuçlarının iptali için İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından, hükümet konağı önünden ayrılmayan kitleye polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla saldırdı.

Polis çok sayıda kişiyi tartaklayarak gözaltına alırken, yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğu ve Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Polis, Öğretmen Evi’ne sığınan kitleye de saldırarak tazyikli su ve gaz bombaları kullandı. Polislerin zaman zaman Ceylanpınar sınırında toplanan Rojavalılara da gaz bombası atması dikkat çekti.

Polis saldırıları nedeniyle çatışmalar ilçenin tamamına yayılırken, sokak savaşları yaşanıyor. İlçe esnafı da seçimlerdeki usulsüzlüklere tepki göstermek amacıyla gün boyu kepenklerini açmadı.

Bu arada Viranşehir Caddesi üzerinde bir araya gelen gençler ise AKP İlçe Başkanı’nın yakınları tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Bu saldırıda şans eseri yaralanan olmadı.