Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem kuşağında yer alan Türkiye’de 1999 depremi öncesi yapılmış yaklaşık 15 milyon bina olduğunu belirterek, bakanlık olarak bu konuda hızlı adımlar atmaları gerektiğini söyledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2016 yılı değerlendirme ve 2017 yılı hedeflerinin müzakere edildiği toplantı, Özhaseki’nin katılımıyla Antalya’da yapıldı.

1999 depremi öncesi yapılan binaların dayanıklı olduğunun söylenemeyeceğini kaydeden Özhaseki, “1999’dan sonra yapılmış olan binalar biraz sağlam gibi gözüküyor. Ama 99 öncesi yapılmış 15 milyona yakın yapı var. Deprem kuşağıyız. Bu yapıların dayanıklı olduğunu söyleyebilir miyiz, hayır söyleyemeyiz. Evet, üzerinde yaşadığımız coğrafya çok eski. Binbir türlü avantajı var ama dezavantajları da var. Bu ülkenin altı da oynak, üstü de oynak. Alt tarafı depremsellik açısından oynak. Her bir taraftan sallanıyor ve o yüzden biz tedbirli olmak zorundayız. Ama bir taraftan da yerin üstündeki oynaklıklara karşı da savaşmak zorundayız” ifadesini kullandı.