HDP Sözcüsü Osman Baydemir, partinin tutuklu eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı ‘terörist’ ilan ettiği sözlerinin ‘ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi’ gerektiğini savunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslendi: “Sen sıkışınca fikir hürriyeti, muhalefet konuşunca hakaret, terör propagandası.”

Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırıya da değinen Baydemir, "Erdoğan, iki yıldır topluma verdiğin ırkçılık şerbetini içmişlerdi. Bu şerbet insanları insanlığından çıkarandır. Bu tablonun senin için tehlike olduğuna inanıyorsan, gelin hep birlikte Hatun anadan boşalan o mezara faşizmi, baskıyı, OHAL rejimini el birliğiyle gömelim. O zaman ülkenin geleceği aydınlık olur" diye konuştu.

HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği ‘Vicdan, Adalet ve Demokrasi Mitingi’nde konuşan Baydemir, partinin tutuklu eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ’ın yarın görülecek duruşmasının  20 kişilik bir salona alındığını söyledi.

“Çünkü korkuyorlar, yüreklerine ateş düşmüş” diyen Baydemir şöyle devam etti:

“Erdoğan, Almanya G20 toplantısında Demirtaş için haddini aşarak, ‘Terörist’ dedi. AKP genel başkanı, biz de, halk da teröristin kim olduğunu, barış ve özgürlük isteyenlerin kim olduğunu biliyor. Barışı haykırdığı için cezaevinde. Sizin yaptığınız tek şey gerçeği ters yüz etmek. Bu ithamdan dolayı Erdoğan hakkında tazminat davası açıldı. O davada Erdoğan’ın avukatları mahkemeye dilekçe gönderdiler ve ‘Düşünce özgürlüğü’ dediler. Şu anda cezaevinde bulunan Yüksekdağ, Demirtaş, İdris Baluken, belediye eş başkanlarımız sadece ve sadece fikirlerini ve düşüncelerini ifade ettikleri için tutuluyorlar. Sen sıkışınca fikir hürriyeti, muhalefet konuşunca hakaret, terör propagandası. En büyük terörizm bir ülkede iktidarın, muhalefet liderini cezaevine koymasıdır.”

Erdoğan’ın HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranlar için “İçlerinde alkollü olanların olduğunu da bana bakanım söyledi” dediğini hatırlatan Baydemir şunları söyledi: “Ben ve arkadaşlarımın tamamı oradaydık. Bunların barbarlığı ortaya koyduğu sırada, hakaretlerinin yanı sıra tekbir getiriyorlardı. İnancımıza, imanımıza ve ittifakımıza bir saldırıydı. Erdoğan, iki yıldır topluma verdiğin ırkçılık şerbetini içmişlerdi. Bu şerbet insanları insanlığından çıkarandır. Bu tablonun senin için tehlike olduğuna inanıyorsan, gelin hep birlikte Hatun anadan boşalan o mezara faşizmi, baskıyı, OHAL rejimini el birliğiyle gömelim. O zaman ülkenin geleceği aydınlık olur.”