Milliyet gazetesinden Fikret Bila'ya konuşan Cemil Çiçek: 'Cuma küfredip pazartesi parayı aldılar.' açıklamasında bulunarak Başbakan'ın 'Besleme' açıklamasının da ötesine geçti.

DENKTAŞ'IN SÖZLERİNE DESTEK

Çiçek, Kıbrıs Türklerine kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın sözleriyle seslendi. Çiçek, Denktaş’ın ATO’da yaptığı konuşmayı hatırlatarak, “Biz Kıbrıs Türklerine, kan istediklerinde kan verdiğimiz, can istediklerinde can verdiğimiz kardeşlerimiz olarak bakıyoruz” dedi.

Çiçek, mitingde Türkiye’yi ve Türk askerini işgalci ve savaş suçlusu gösteren, Türkiye’nin parasını istemeyiz diyenleri, “Cuma günü küfrettiler, pazartesi günü parayı aldılar” diyerek eleştirdi.
Çiçek’in değerlendirmeleri özetle şöyle:

“Miting son derece utanç verici, saygısızca bir mitingdi. İşin önünde olanlar Rum tarafıyla irtibatlıdır. Mitingden önce de Rum tarafıyla görüştükleri anlaşılıyor. Bunu da inkâr etmediler. İşin üzücü yanı o mitingde KKTC ve Türkiye bayrağı yoktu, ama Rum bayrağı vardı. Buna kimse tepki koymadı. İkincisi bu mitingi devlet televizyonu BRT naklen yayınladı.”

“Üçüncüsü Türkiye Cumhuriyeti’ne Türk askerine işgalci ve savaş suçlusu diye hakaret edildi. Meydanda insanlar istediği gibi konuşuyor ama KKTC’nin ne eski, ne de yeni yöneticileri buna tepki gösteriyor. Sadece İrsen Küçük, o da son derece zayıf bir açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı 28 Ocak’ta yapılan mitinge 2 Şubat’ta tepki yayımladı. AKEL 27’sinde de, 28’inde de açıklama yaptı. Bu gecikme karşısında Başbakanımız Tayip Erdoğan da haklı olarak yaptı.
O’nun da hedefi, besleme değerlendirmesi, doğrudan doğruya mitingde Türkiye’ye hakaret edenlerdi, yoksa 260 bin KKTC vatandaşı değildi. Açıklamayı KKTC yöneticileri zamanında yapsalardı, Başbakan Erdoğan buna da gerek duymayacaktı.”

CEMİL ÇİÇEK'İN TEPKİ TOPLAYAN ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI


- 2004 yılında Ermeni Konferansı düzenleyenleri “Arkamızdan hançerliyorlar” diyerek hedef göstermişti.

- Yerel seçimlerde halkın oylarıyla seçim kazanan BDP temsilcilerine “Bunlar Iğdır’ı da aldılar. Ermenistan sınırına dayandılar”, dedi.

- “Nijerya’daki Nijeryalılara Türkçe öğrettik, Hakkâri’deki Hakkârililere Türkçe öğretemedik”, dedi.

- Ankara OSTİM’de işadamlarıyla yaptığı bir toplantıda “Sadece Ermeni terörü de değil, Ermeni terörü ile PKK terörü arasında yakın işbirliği var, bunlar kan kardeşidir. O devreden çekildi, işi bu tarafa verdiler. Zaten, özür dilerim, bir kısım teröristlerin sünnetsiz oluşu, size çok şeyi ifade ediyor demektir. Yani bu, bir rivayet falan değil, biz kimin ne olduğunu iyi biliyoruz”, dedi.