TBMM Başkanı Cemil Çiçek, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'Çözüm süreci' ve sürecin önemli ayaklarından olan PKK'nin çekilmesi konusuna değinen Çiçek, 8 Mayıs'ın sanal bir tarih olduğunu, çekilmenin büyük ölçüde tamamlandığını ileri sürdü.

Çiçek, "Büyük ölçüde çekilmesi gereken kimse onlar çekilmiştir. Onlar 8 Mayıs der, ama önceden de tedbirlerini alır ve giderler. Onlar çoktan gidecekleri yere gitmiştir. İster silahlı ister silahsız gitti, bana göre gitti" diye konuştu.

Çiçek, "'Devletin şu politikasını değiştirmezseniz, bunları yapmazsanız bu patlayıcıları patlatırım' derseniz, bu demokrasinin kabul edebileceği bir şey değildir. 'Ben çekildim ama bunlar olmazsa tekrar silaha başvururum' demek mevsimlik olur" diye konuştu.

DEMİRTAŞ'IN 'ÖZERKLİK' AÇIKLAMASINA YANIT

Çiçek, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Türkiye'nin bölünmesine karşı önerimiz özerkliktir" açıklamasına da şu sözlerle değindi:

"Herkes kendi talebini hayata geçirmek için, 'bunu yaparsanız yapın yapmazsanız, biz kaldığımız yerden devam ederiz' diyemez, dememesi lazım. Bu bir taleptir. Ama bunun karşılanması noktasında sadece ben ya da siz yoksunuz. 76 milyon insan var, bu kadar da parti var."

KARAYILAN '8 MAYIS' DEMİŞTİ

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, 25 Nisan'da yaptığı açıklamada PKK gerillalarının 8 Mayıs'tan itibaren çekilmeye başlayacağını duyurmuştu.