Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı'na 'Uludere Raporu'na ilişkin yazı gönderdi.

Çiçek yazısında, "Zaman zaman söz konusu raporlar Meclis Başkanlığı'na sunulmadan kamuoyu ile paylaşılabilmektedir. Basın tarafından bu raporlar çeşitli mülahazalara yani düşüncelere konu edilebilmektedir. Bu sakıncalı bir durumdur. Bu nedenle komisyonunuz ve alt komisyonun tarafından üretilen raporların öncelikle başkanlığa sunulması önem arz ediyor" dedi.

Uludere İnceleme Alt Komisyonu Başkanı İhsan Şener, Roboski katliamına ilişkin raporla ilgili olarak, "Masumane bir güvenlik operasyonu ya da bir yanlışlık olmuş olabilir, bunu bilemeyiz. Ülke güvenliği söz konusudur ve sınır ötesinden sınıra kadar gelmiş bir yapıya, müteyakkız durumdaki güvenlik güçlerinin bu tür bir operasyon yapması olağan karşılanabilir," demişti.

Roboskili mağdurlardan Veli Encü ise Komisyon'un raporu için, "Komisyon için şunu söylemek istiyorum. Komisyondan kamuoyunda paylaşacağı rapordan hiçbir şey beklemiyoruz," demişti.