Haber Global’deki tartışma programına katılan eski MHP’li yeni Demokrat Partili Cemal Enginyurt’un sözleri büyük tepki topladı.

Cemal Enginyurt, MHP'li Semih Yalçın'ın saldırı hakkındaki "Bizim hareketin delisi çoktur" sözlerine ilişkin, "Ben de milletvekilliği döneminde hareketin delilerindendim. Deli derken mahallenin delisi değil, yüreği dolu adamlar olarak kastediliyor” dedi

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yönelik saldırının haince bir saldırı olduğunu ve Ülkücüler tarafından ‘organize olarak’ yapılmadığını belirten Enginyurt, moderatör Saynur Tezel’in ‘Ama MHP kınamadı…’ uyarısı üzerine şunları söyledi:

“MHP Genel Başkanı üç yaşındaki çocuğa ayağa kalkıp üç düğmesini ilikleyecek kadar saygın ve beyefendi kimliği olan bir insan hiç kimseyi dövün demez. 3 Kasım sonrasında sayın Şahin Ankara’da gazeteci (Zafer Şahin) Yazılan çizilen, söylenen o kadar kötü sözler var ki… Sayın Şahin bir kişi dövüldü mü? Kavga edildi mi? Vuruldu mu? Hayır.

Kınamak… Kişi yapmadığı bir şeyden dolayı kınamaz. Şimdi Sabahattin Önkibar dayak yedi mesela… Kınamadım çünkü zaten fırsat bulsam ben döverdim…

Şimdi neyi kınamasını bekliyorsunuz. Canım adam yalan yanlış ne kadar iftira varsa söylemiş… Önüne gelene hakaret etmiş… Devlet Bahçeli’ye her türlü hakareti etmiş. Eee biri de denk gelmiş kitapçı dükkanında dövmüş… Vay efendim sen niye kınamadın?”

Ya sen adamın anasına babasına her şeyine varana kadar hakaret et. Yani şimdi bir empati yapın ya Allah aşkına ya… Enginyurt’un Sabahattin Önkibar için ‘Fırsat bulsam ben döverdim’ sözlerine, diğer konukların gülmesi de dikkat çekti…

“DELİLERİ ÇOKTUR”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yapılan saldırının ardından açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın  “Bizim hareketin delisi çoktur” ifadeleri gündem olmuştu. Enginyurt konu üzerine, “Ben de milletvekilliği döneminde hareketin delilerindendim. Deli derken mahallenin delisi değil, yüreği dolu adamlar olarak kastediliyor” dedi.

ERDOĞAN “İRONİSİ”

Cemal Enginyurt’un gündem olan bir başka açıklamaya daha imza attı daha oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bahseden Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ironi ile gönderme yaptı.

"Muhalefet partilerinin anlamadığı bir şey var" diyerek söze başlayan Cemal Enginyurt, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı savunacak sözleri arka arkaya sıralamaya başladı.

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan özel bir insan, iltimaslı bir insan" diyen Enginyurt, "O'nun yaptığı her şey doğrudur" diyerek konukları şaşırttı. Enginyurt konuşurken şok olan konuklar, ironi olduğunu sonradan anladı.