Başbakan Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Bakü'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakü'de gerçekleşen toplantıya gazetecilerin Azerbaycan'daki cemaat okullarına ilişkin soruları damga vurdu. 'Cemaat okullarının kapatılıp kapatılmayacağına' yönelik sorunun yöneltildiği Aliyev, Erdoğan'a güven tazeledi ve cemaat okullarının kapatılabileceği sinyalini verdi:

Aliyev, "Türkiye'ye zarar verecek herhangi bir adımı kabul etmeyiz." dedi.

Aliyev ve Erdoğan'ın basın toplantısındaki açıklamalarının satırbaşları şöyle:

ALİYEV: BİZ DOSTUZ, KARDEŞİZ!

"Biz sürekli görüşüyoruz. Geçtiğimiz aylarda da görüşüyoruz kendisiyle. Biz müttefikiz, dostuz, kardeşiz. Bir mesele yoktur ki onu samimiyetle konuşmayalım. Başka sahalarda olduğu gibi Azerbaycan Türkiye ile hemfikirdir. Türkiye'ye zarar verecek herhangi bir adımı kabul etmeyiz. Dünyada yerimizi sağlamlaştırmak için Türkiye-Azerbaycan birliği devam edecektir."

ERDOĞAN CEMAAT OKULLARIYLA İLGİLİ TALEPTE BULUNDU MU?

Erdoğan'a sorulan soruların başında da 'Aliyev'den cemaat okullarının kapatılmasına yönelik bir talepte bulundunuz mu?' geldi. Azerbaycan'a ziyaret amacının farklı olduğunun altını çizen Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Öncelikle tabi benim buradaki ziyaretimin amacı başka. Bir her seçim sonrası ilk ziyaretimizi Azerbaycan'a yaparız. Bu gelişimde de ikili münasebetlerimizi görüşmekti amacımız. Bunun dışında ülkelerimizdeki sıkıntıları da aramızda ayrıca değerlendiririz."

NURCULUKLA BAĞLANTINIZ VAR MI?

Erdoğan, Azerbaycan Devlet Televizyonu'ndan bir muhabirin 'Nurculukla bir bağlantınız var mı?' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bizim öyle bir bağlantımız yok. Bizim tek bağlantımız milletle ki yüzde 46 oy aldık. Bu bizim için bir nevi güvenoylamasıydı. Biz ayrımcılığın karşısındayız. Türkiye'nin hemen hemen bütün illerinden belediye başkanlığı çıkaran tek parti biziz. 7 bölgemizin 6'sında birinci partiyiz, diğer bölgede de başabaşız. Bu nereden kaynaklanıyor? Halkın genelini biz kucaklıyoruz. Kimisi ırkçılık, kimisi bölgecilik yapıyor."

KARABAĞ KONUSUNDA TAVRIMIZ DEĞİŞMEZ

Erdoğan, basın toplantısında Azerbaycan'a Dağlık Karabağ konusunda da güvence verdi. Erdoğan, "Dağlık Karabağ konusundaki tavrımızda bir değişiklik yok. Bundan taviz vermemiz diye bir şey sözkonusu değil" dedi.