AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, Boğaziçi Üniversitesi’ne AK Parti'den milletvekili adayı olan Melih Bulu’nun atanmasına öğrencilerin gösterdiği tepkiyi “Bu eylemde öğrencilerin nasıl davranması gerektiği, telefonlarına şifre koymalarını söylüyorlar, uzun saçlı olanların saçlarını topuz yapmaları şeklinde bir takım akıllar veriyorlar. Bu akılları vererek mi Boğaziçi'ni yüceltecekler? Rektör olarak atanan arkadaşımızın siyasi kimliği üzerinden tartışma yürüyor. 'Akademik özgürlük yok ediliyor' sözünün gerçekliği yok.

Cumhurbaşkanımız liyakat kriterleri çerçevesinde bu hocamızı uygun görmüştür” diye değerlendirdi.

Çelik, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un 27 Mayıs dönemiyle ilgili açıklamasına ilişkin ise “Kokteyl demokratlık olmuyor” yanıtını verdi.

Çelik’in gündemdeki konulara ilişkin açıklamaları şöyle:

KORONA VİRÜSÜ SALGINI

Teşkilatlarımızla ilgili değerlendirme hem genel başkanımız hem MYK için en önemli konuların başında gelmektedir. Covid-19 sürecinde teşkilatlarımızla bir araya gelme noktasında çeşitli sıkıntılar oldu ama 13 Ocak'tan il kongrelerimize Covid önlemlerine uyarak yeniden başlıyoruz.

AYASOFYA CAMİİ TARTIŞMASI

Ayasofya Camii’nin açılması güçlü bir iradenin ortaya çıkması ile sağlanmıştır. Milletimiz Ayasofya Camii ile buluştu. Milletimizin sevindiğini biliyoruz. Ayasofya 2020’nin ve bütün zamanların tacı olarak gönüllerimize kazınmıştır. Milletimizin duasına katılmanın büyük bir sevinç olduğunun farkındayız.

Doğal gaz arayışımız stratejik olarak oyun değiştirici bir tablo ortaya koymuştur. Bütün dünyanın dikkatini çekmiştir. Gelecek nesiller için önemli bir keşiftir.

ABD'NİN KRİZE GİRDİĞİNİ GÖRDÜK

ABD Başkanlık seçimleri tüm dünyayı meşgul etti. ABD demokrasisinin ağır bir değerler krizine girdiğini gördük.

100 yıl aradan sonra Libya’da meşru hükümetin desteklenmesi Akdeniz’deki denklemi değiştirmiştir. Libya ile imzalanan anlaşma neticesinde Doğu Akdeniz’de hak ve menfaatlerimizin garantiye alınması yönün güçlü hamle ortaya konulmuştur. Darbeci olan toplu mezarlarından sorumlu olan Hafter güçlerinin arkasında olan Fransa’dır.

BU BİR SUÇTUR, AÇIK ŞEKİLDE DARBE ÇAĞRISIDIR

Öğretmenlere, yargı mensuplarına, çiftçilere hakaret ettiklerine şahit olduk. En önemli konulardan bir tanesi bu iktidarı seçimli ya da seçimsiz götüreceğiz şeklinde, halen Türkiye bu kadar acılar yaşamışken ortaya konmuş tavırdır. İktidarı seçimsiz nasıl götüreceksiniz? Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Bu açık şekilde vesayet çağrısıdır, darbe çağrısıdır, askeri müdahale çağrısıdır. Bu bir suçtur, bu utanılması gereken bir yaklaşımdır. Ama buna rağmen bu üsluba devam ettiler. Kazara yapılan şeyler mi diye düşündüğünüzde, kazara yapılmadığını da görüyorsunuz. Esasında demokrasiyi vitrin süsü haline getirerek arkadaki vesayet zihniyetinin en uygun zamanda kriz zamanlarında nasıl fışkırdığını hep beraber görüyoruz.

FAŞİST BİR SALDIRI

2020 yılının son faşist saldırısı CHP'li Fikri Sağlar'dan geldi. Türbanlı bir hakimin ben adaleti sağlayacağına inanmıyorum diyor. Sosyal medyadan demokrat arkadaşlar tepki gösterdiler. Birisinin dininden bahsederek AB'de, şu dinden olan hakimin ben adaleti sağlayacağına inanmıyorum dese nasıl bir tavır ortaya koyulur? Çok üzücüdür. Genç kızlar geçmişte hayatlarının en önemli dönemlerini kaybetti. Neonazilerin konuşacağı üslupla konuşuyorlar. Ben üniversitede hizmet alan veren ayrımı yapıyorum, ben türban ve başörtüsü ayrımı yapıyorum. Bir kere kadınlar konusunda saygılı bir dil konuşmayan hele kadınları hedef gösteren birinin ne demokrat ne medeni olması mümkündür.

BUNLARIN RUH SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİL

Şimdi bir başkası çıkmış. "Erdoğan seçimle gitmez, o da doğal afet olması lazım. O da Avustralya gibi büyük yangın olması lazım" diye. Bunlar ruh sağlığı yerinde insanlar değil. Darbe bir millete yapılacak en büyük kötülüktür. Darbe, bir millete düşmanın yapamadığı düşmanlığı yapma mekanizmasıdır. Darbe bir milletin namusuna saldırısıdır. Bunu ağzına alan kişinin vatanseverlikle hiçbir ilgisinin olmadığı açıktır.

KOKTEYL DEMOKRATLIK OLMUYOR

İlker Başbuğ'un yaptığı açıklamalar. Diyor ki, Erken seçim olsaydı, 27 Mayıs darbesi olmazdı, diyor. Sonra darbenin iyi bir şey olmadığını söylüyor. Fakat garip olan şu, CIA Başkanı'na atıf yaparak erken seçim olsaydı darbe olmazdı, arkasından da CIA Başkanı'nı da dediği gibi CHP iktidara gelecekti, diye bir mantık çıkıyor. Zoraki demokratlık bir yere kadar. Kokteyl demokratlık olmuyor. Daha vahimi de şudur. Darbe girişimleri konusunda mukayese yapıyor. Darbenin aması olmaz. Darbenin birine kötü, öbürüne daha az kötü, bu kırmızı, bu yeşil gibi etiketleme yapıyorsanız buradan demokratlık çıkmaz. Darbe milletine silah çekmektir, darbe emri alçaklıktır bitti. Bunun iyisi kötüsü yok. En son Fetullahçı terör örgütüne verilen cevap her darbeye yapılması gereken muameleyi göstermiştir.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NE REKTÖR ATAMASI

Birilerinin ortaya koyduğu eleştiriler, işte akademik özgürlük yok ediliyor gibi bir şeyin hiçbir geçerliliği yok. Ama işin geldiği noktada şu var. Rektör olarak atanan hocamızın siyasi kimliği üzerinden bir tartışma yürütülüyor. Şimdi isim vermek istemiyorum, geçmişte bir Boğaziçi Rektörünün ANAP'a danışmanlık yaptığı biliniyor, SHP'ye yakınlığı biliniyor. Bir insanın siyasi kimliği olması suç değildir ki... Ama şimdi görüyorum ki onları temsil etmeyecek bazıları öğrencileri eyleme çağrı yapıyor. Biraz önce gördük, bu eylemde öğrencilerin nasıl davranması gerektiği, telefonlarına şifre koymalarını söylüyorlar, uzun saçlı olanların saçlarını topuz yapmaları şeklinde bir takım akıllar veriyorlar. Bu akılları vererek mi Boğaziçi'ni yüceltecekler? Bundan sonra yapılması gereken nedir? Akademik hedeflere ulaşmak, idari hedeflere ulaşmak, oradaki öğrencilerin hayatla ilgili ideallerine kavuşmaları için faaliyet göstermek ve buna yardımcı olmaktır. Boğaziçi Üniversitesi şu ya da bu grubun değil, milletimizin hepsinin. Birileri çıkıp da biz ve onlar, bizim özerk alanımız ve buna müdahale ettirmeyeceğimize dair eylem planımız gibi bir şey yapıyorlar. Bu doğru bir iş değil.

- (Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör ataması) Rektör olarak atanan arkadaşımızın siyasi kimliği üzerinden tartışma yürüyor. 'Akademik özgürlük yok ediliyor' sözünün gerçekliği yok. Boğaziçi Üniversitesi gözbebeğimizdir. Cumhurbaşkanımız liyakat kriterleri çerçevesinde bu hocamızı uygun görmüştür. Boğaziçi Üniversitesi şu grubun ya da bu grubun değil. Buna 'kayyum' diyenler, 'eylem yapalım' diyenler Boğaziçi Üniversitesi'ne zarar vermek isteyenlerdir. Kayyum diyerek belli kesimlerin dilini kullanıp siyasallaştırdığınız zaman söylediğinizin manası kalmaz. Bir insanın siyasi kimliğinin olması suç değildir. 

- (SMA kampanyası tartışması) Milli Piyango'ya devredilsin dedikleri paranın yüzlerce katı bu çocuklar için harcanmıştır. Bahsedilen tedaviyi bilimsel kurullar onaylarsa Türkiye Cumhuriyeti o tedavinin bu çocuklara ulaşmasını sağlayacaktır.