İstanbul'da yapılan yürüyüşe katılan HDP Antep Milltevekili Celal Doğan, "Türkiye'de 'terörle mücadele' bahanesi altında halka doğrultulan silah, ancak düşman güçlerinin başka düşmanlara karşı kullandığı top seviyesine gelmiştir" dedi

Beytüşşebap başta olmak üzere devlet tarafından gerçekleştirilen sivil katliamlarına dönük tepkilerini göstermek üzere İstanbul Okmeydanı'nda yüzlerce kişi yürüdü. HDP Okmeydanı Temsilciliği önünde bir araya gelen aralarında HDP Antep Milletvekili ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Celal Doğan ile HDK ve HDP'li yöneticilerin de bulunduğu kitle, açtıkları "Beytüşşebap'taki sivil katliamı kınıyoruz" pankartı arkasında buradan Okmeydanı Hastanesi önüne kadar yürüdü.

 ‘HALK BİZDEN ÇOK DAHA MORALLİ’

Evrensel’de yer alan habere göre eylemde konuşan Milletvekili Celal Doğan, HDP olarak bölgeye yaptıkları ziyaretlere değinerek, "Bölgede 10 bin, 14 bin km yol yaptık ve on binlerce insanla karşılaştık. Biz oraya bir tespit ve moral için gitmiştik ama Başkale'den Yüksekova'ya, Varto'dan Cizre'ye kadar bütün halkın bizden daha çok moralli olduğunu gördük" dedi.

'AMAÇ SADECE HDP'Yİ ŞİDDETLE İÇ İÇE GÖSTERMEK’    

Türkiye'de artık bütün yolların HDP'ye çıktığını dile getiren Doğan, "HDP'nin Meclise girmesiyle birlikte Türkiye siyasetinin kimyası bozuldu" dedi. Doğan, seçim yenilgisiyle birlikte tırmandırılan şiddet ile partilerinin iç içe gösterilmek istendiğini de belirtti.

Medyanın HDP'ye yönelik sansürüne ise "Ana akım medyayı açarken utanç duyuyorum. Siyasi iktidara havuz medyası gibi dayanarak paçalarını kurtaracaklarını sananlar el birliği ile HDP'ye yüklenmeye devam ediyorlar. Bir tane TV'de HDP sözcüsü yok, HDP'yi savunan bir insanı TV'lere çıkarmıyorlar" sözleriyle tepki gösteren Doğan, bu şekilde partilerinin baraj altında bırakılmak istendiğini ifade etti.

'O EVLERE BİLEREK ATEŞ EDİLMİŞTİR’     

Doğan, konuşmasında son dönemde kolluk birimlerinin sivillere yönelik saldırılarda havan topları kullanması üzerinde de durdu.

Askerliğini topçu olarak yaptığı söyleyen Doğan, şunları söyledi: "Eskiden top atışları takiben ve tahminen yapılırdı. Son 20 yılda bütün top atışları bilgisayarlar üzerinde milimetrik olarak yüklenir. Tek santim şaşma şansı yoktur. O nedenle batarya topunu kullanan batarya subayı, bölük komutanı, alay komutanı ve ona emir veren kimse o evlere bilerek ve isteyerek ateş etmiştir. Yani artık Türkiye'deki 'terörle mücadele' bahanesi altında halka doğrultulan silah, ancak düşman güçlerinin başka düşmanlara karşı kullandığı top seviyesine gelmiştir."