Şırnak'ın Balveren Belde Belediyesi'nde çaycılık yaptığı sırada kayyum tarafından işten çıkarılan Zahide Erk, 31 Mart'ta belediye eşbaşkanı olarak seçildi. 

31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Şırnak merkeze bağlı Balveren Belde Belediye (Gundikê Melê) Eşbaşkanı seçilen Zahide Erk ve Şihmus Sidar, seçimlerin hemen ardından hizmet çalışmalarına başladı. 4 mahalleden oluşan beldenin temel problemleri hakkında fizibilite çalışması yürüten eşbaşkanlar, ilk iş olarak bozuk olan altyapı çalışmalarıyla işe koyuldu. 
 
EŞBAŞKAN SİDAR'DAN 'HALKLA BİRLİKTE' SÖZÜ
 
Berivan Altan'ın Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre belediyeyi kayyum yönetiminden devraldıklarını hatırlatan eşbaşkanlardan Şihmus Sidar (33), halkın yaşadığı mağduriyeti gidermek için yoğun çaba içerisinde olduklarını vurguladı. Bu yıl aşırı yağmurlardan kaynaklı bozulan yolların yapımının devam ettiğini aktaran eşbaşkan Sidar, beldedeki su sorunun giderilmesi için de çalışmalarının sürdüğünü belirtti. 
 
Halkın taleplerini temel aldıklarını vurgulayan Sidar, halkla birlikte çalışmalarının sözünü vererek, "Halkın istemediği hiçbir çalışmayı yapmayacağız" dedi. 
 
KAYYUM İŞTEN ATTI, EŞBAŞKAN OLARAK GERİ DÖNDÜ 
 
25 yaşında olan Eşbaşkan Zahide Erk ise beldenin temel problemlerinin yanı sıra, belediye içerisinde kendisini halen devam ettiren feodal zihniyetle de mücadele ettiklerini kaydetti. 
 
2016 yılında belediyede çaycılık yaptığı sırada kayyum tarafından işten çıkarıldığını ve şimdi eşbaşkan olarak belediyede görev yaptığını aktaran Erk, "Kadınları çalışma alanlarına dahil etmeye çalışıyoruz. Seçim boyunca tek kadın olarak çalışma yürüttüm. Kadınlar bunu soruyordu sürekli. Ben de onlara 'yavaş yavaş çoğalacağız' diyordum" diye konuştu. 
 
'ZİHNİYET DEĞİŞİMİNİ HEDEFLİYORUM'
 
Erk, belediyede çaycılık yaptığı döneme işaret ederek, "Bazı çevreler önceki dönem kadın eşbaşkanımızı istemediklerini gösteriyorlardı. Ben de o kadın arkadaşımıza yapılanların başkasına yapılmaması için aday oldum. Bundan sonra kadınların daha fazla çalışmalarda yer almasını sağlayacağız. Zihniyet değişimini hedefliyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Beldede atanamayan birçok kadının bulunduğunu ve onlarla iletişim halinde olduğunu aktaran Erk, kadınlarla birlikte mevcut sisteme karşı mücadele vereceklerinin altını çizdi. Erk, şöyle konuştu: "Sorunlarımızı tartışmaya başladık ve çözmeye de başlayacağız. Kadınlar istedikleri şeyleri yapabilirler. Kendilerine güvenmeleri ve istemeleri yeterli."