Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Reuters'ın 'Rus ve Türk yetkililer Halep'i görüşmek üzere yarın bir araya gelecek' iddialarına açıklık getirdi.

Çavuşoğlu, "Biz bugün ve yarın, her gün Rusya ve diğer ülkelerle temaslarımızı yoğunlaştıracağız ki bu soruna bir çare bulalım" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çek mevkidaşı Lubomir Zaoralek ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısı konuştu.

Halep'te yaşananları 'insani dram' olarak niteleyen Çavuşoğlu, "Sivil halkın tahliyesi için ateşkes sağlanmalı. Herkes sussa, Türkiye olarak biz susmayacağız" dedi.

'RUSYA VE DİĞER ÜLKELERLE TEMASLARIMIZI YOĞUNLAŞTIRACAĞIZ'

Çavuşoğlu, Reuters'ın 'Türk ve Rus yetkililerin Halep'i görüşmek üzere yarın Türkiye'de bir araya geleceği' haberiyle ilgili soruları da yanıtladı.

"Biz bugün ve yarın, her gün Rusya ve diğer ülkelerle temaslarımızı yoğunlaştıracağız ki bu soruna bir çare bulalım" ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, gazetecilerin soruların ardından Reuters haberine tepki göstererek, "Rusya ve diğer ülkelerle sürekli görüşüyoruz. Yarınki görüşme spesifik bir görüşme değil. Reuters'ı değil bizden bir açıklama gelirse onu dikkate alın" dedi.

(Kaynak: Sputnik)