Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ‘Evet’ kampanyası kapsamındaki toplantısına izin vermeyen Almanya’ya çatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iptali ‘Alman derin devletinin sistematik uygulaması’ olarak tanımladı.

Çavuşoğlu, izin iptalinin ‘izah edilebilir bir yanı olmadığını’ belirterek ‘güçlü bir Türkiye’yi istemeyen Almanya’nın ‘Hayır’ için çalıştığını savundu.

Türkiye’nin bu uygulamanın altında kalmayacağını söyleyen Çavuşoğlu, “Terörist başlarına izin veriyorsunuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na izin vermiyorsunuz. Bunun izah edilir bir yanı yoktur. Bu Alman derin devletinin sistematik uygulaması haline geldi” dedi.

Türk büyükelçinin Alman bakanlığına çağrıldığını aktaran Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Büyükelçimizi bakanlığa çağırmaları ve orada söyledikleri, özrü kabahatinden büyük. Neymiş, Türk bakanlar Almanya’ya gittiği zaman kendi muhataplarıyla da görüşmek durumdalarmış. Siz bakanlarımızla görüşmek istiyorsanız adam gibi talepte bulunursunuz biz de memnuniyetle görüşürüz. Böyle dayatmayla görüşmeyiz. Türkiye sizin emrinizde bir ülke değil.”