Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ülkesine dönen Suudi Arabistan Başkonsolosu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konsolosun konutunda bugün arama olmasını beklediğini ifade eden bakan, “Başkonsolosun ne zaman gideceği geleceği benim işim değil” dedi.

ABD’nin Türk bakanlara uyguladığı yaptırım kararının da ‘saçma sapan’ olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “İlişkimizde böyle yaptırımların olmamasını onlar da söyledi” ifadesini kullandı.

ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, “Değerli arkadaşlar gazetelerde çıkan haberlere göre biz yorum yapmayız. Başsavcılık yoğun bir soruşturma yürütüyor. Biraz gecikme olsa da başkonsolosluk binasında soruşturma gerçekleşti. Ailesinin olduğunu iddia ettiler, bugün buraya da girileceğini umut ediyoruz. Suudi Arabistan’ın bizimle işbirliği yapması gerektiğini söylemiştik. İncelemelerden sonra sizlere net bilgi verebiliriz. Bizim elimizde de 15 kişinin gelmesi gitmesi ve emniyetimizin yaptığı soruşturmaların bilgileri var ancak bir neticeye varınca bilgi verebiliriz. Başkonsolos ülkesine gidebilir. Ne zaman gelip gideceği benim işim değil. Buna Suudi yetkililer karar verecek.”