Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,” Suriye'de Halep'e kadar gitmeyeceğiz, amacımız DAİŞ'İ yenmek. Suriye'de kapsayıcı, mezhepsel olmayan ve Laik bir yönetim gerekli. Kapsayıcı demek tek bir şahısla ilgili bir şey değil, Esad konusunda tavrımız sürüyor ama Esad'ın destekçileri yönetimde olabilir” dedi.

Slovenya'nın Bled kasabasında düzenlenen bir bölgesel güvenlik forumunda konuşan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Türk halkı çifte standartları görüyor. AB ile müzakereleri kesmek için büyük baskı altındayız.

Darbeciler benim konutumu da hedef aldı, Samsun'da mitingdeyken denizaltıları bizi izledi.

AB'den ilk arayıp geçmiş olsun diyenler Hollandalı ve Slovak meslektaşlarımdı. Ötekilerin birçoğu "Sağlığın nasıl" diye bile sormadan darbeci tutukluların durumunu sordu.

Uçak krizinden sonra bize Rusya ile ilişkileri normalleştir diyen Batı'daki dostlarımız şimdi "Rusya'ya fazla yaklaşmayın" diyor.

Suriye'de Halep'e kadar gitmeyeceğiz, amacımız DAİŞ'İ yenmek. Suriye'de kapsayıcı, mezhepsel olmayan ve Laik bir yönetim gerekli.

Kapsayıcı demek tek bir şahısla ilgili bir şey değil, Esad konusunda tavrımız sürüyor ama Esad'ın destekçileri yönetimde olabilir. Herkesin kabul edeceği üçüncü bir isim (geçiş sürecinin lideri olarak) bulunabilir.