Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Rusya, uçağın düşürülmesinden sonra her fırsatı değerlendirmek istiyor. Bizim de sabrımız sınırsız değildir. Bugüne kadar yaptıklarınıza karşılık vermiyorsak korkumuzdan ya da suçluluk psikolojisinden değil” dedi.

NTV’de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çavuoğlu, Rus uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesi ve sonrasında tırmanan krizle ilgili olarak, “Rusya ile şu anda uçağın düşürülmesinden sonra her fırsatı değerlendirmek istiyor Rusya. Spesifik bir sorun var ve biz bunu her platformlarda Rusya'nın aleyhine kullanmaya çalışmıyoruz. Biz olgun çağdaş bir devlet gibi davranıyoruz. Ama bizim de sabrımız sınırsız değildir,” dedi ve şöyle devam etti:

'KARŞILIK VERMİYORSAK KORKUMUZDAN DEĞİL'

“Bugüne kadar yaptıklarınıza karşılık vermiyorsak korkumuzdan ya da suçluluk psikolojisinden değil. İstemediğimiz bir olay oldu. Rusya haksız hava sahamızı ihlal etti. Ama ilişkilerimizi eski günlere döndürmek için sabırlı davranıyoruz. Ama bu süreçte Rusya Türkiye aleyhine her türlü şeyi değerlendirmek istiyor. Rusya'nın burada hiçbir ilgisi yok. Neticede bu süreçte diyalogumuz devem ediyor.”

MUSUL’DA TÜRK ASKERİ

Çavuoğlu, Musul’da Türk askerinin varlığıyla ilgili olarak da, “Mart 2015'ten bu yana askerlerimiz orada. Son gönderdiğimiz grup bunların güvenliğini sağlamaya yönelik” ifadesini kullandı.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el-Maliki'ye  tepki gösteren Çavuşoğlu, “Olayı kışkırtmaya başladı” ifadesini kullandı.