Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili sözlerini eleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Netanyahu  için, “Netanyahu modern zamanların soğuk kanlı katili, binlerce masum Filistinlinin katledilişinin sorumlusudur” ifadesini kullandı.

‘NETANYAHU DİKKATLERİ DAĞITMAYA ÇALIŞIYOR’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ” İsrail Başbakanı Netanyahu, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın hakikatleri haykırmasından yine çok rahatsız olmuş. Ülkesinde soruşturmalarla başı belada olan Netanyahu, dikkatleri dağıtmaya çalışıyor ama nafile. İsrail’in işgal ve zulüm politikalarını hiçbir şekilde örtbas edemez, Cumhurbaşkanımızı susturamazlar” dedi.

‘NETANYAHU ULUSLARARASI KAMUOYUNU MANİPÜLE ETMEYE ÇALIŞIYOR’

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise,  Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“İsrail’de hakkında yürütülen soruşturmalarda dolandırıcılıkla suçlanan Binyamin Netenyahu, uluslararası kamuoyunu manipüle etmeye çalışıyor, Cumhurbaşkanımıza ve ordumuza saldırarak gerçekleri örteceğini zannediyor. Kıbrıs konusunu gündeme getirerek Kuzey Kıbrıs’ta işgalci olduğumuzu söylemiş. Kendisine KKTC’nin yeryüzündeki en meşru davalardan birini temsil eden bir devlet olduğunu ve Türkiye’nin bu meşru davanın kararlı destekçisi ve garantörü olduğunu hatırlatırız. Türkiye’nin içinde ve dışındaki Kürt köylerindeki kadın ve çocuklara yapılan zulümler diye bir bahis açmış Netanyahu. Ülkemizdeki herkes birinci sınıf vatandaştır. ‘Etnisite ve din temelli ulus devlet anlayışını’ savunan Netanyahu bunu anlayamaz. Kendi ülkesinde istemez.”

‘TÜRKİYE İSRAİL’E VAAZ VERMESİN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’da katıldığı Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) 3’üncü Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Ahlakı güzel insan her yer yaşta güzeldir. Sözlerin tatlı, tavırların zarif olsun. Yere yıktığın düşmanını tekmeleme, sen İsrail’deki Yahudi değilsin. Zira onlar yere devirdikleri bırak erkeği, kadını, çocuğu bile tekmelerler. Biz Müslümana ne yakışır? Alicenaplık yakışır. Biz mağdur, mazlum durumunda olana tekmeyi atmayız. Karşımızda ‘Yiğitsen dik olarak gel, haddini bildirelim’ deriz” şeklinde bir konuşma yapmıştı.

NETANYAHU NE DEMİŞTİ?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Erdoğan’a yanıt verdi.

Netanyahu sosyal medya hesabı üzerinden, “Erdoğan bize vaaz vermesin” demişti.