CHP Genel Başkanı,  Dışişleri Bakanlığı'nda kaydedilen ve kamuoyuna servis edilen Suriye tapesi hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Çapsız Dışişleri Bakanı 'Biri bize savaş açtı' diyor. Açıkla bakalım. Hangi devletmiş" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu CHP 'nin Bilecik mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi: “Başbakanlık koltuğunda oturan zat ‘Ben devletim’ demeye başladı. Siz böyle slogan atıyorsunuz, (Hırsız Tayyip sloganları için) o da benim hakkımda tazminat davası açıyor."

'KUMPAS KURUYORLAR'

"Suriye kayıtları düştü. Kumpas kuruyorlar Türkiye Cumhuriyeti'ne. ‘Süleyman Şah türbesine saldırı düzenletirim. Böylece bizim ordu girer’ diyor. Bu ne demek? Oradaki askerleri benim adamlar öldürür, biz de illete bak bizim askerler şehit oldu, haydi savaşa derim demek istiyor."

4’ÜNDEN BİRİ CASUS

"Devletin mahremi kalmadı. Her şey uluslararası pazarlara döküldü. Şimdi arıyorlar kim haber verdi diye. Gazetelerden öğrendik. 4’ünden biri casus. Bulacaklar mı? Bekliyoruz. Bu casusluk işidir diye. Çapsız Dışişleri Bakanı ’Biri bize savaş açtı’ diyor. Açıkla bakalım. Hangi devletmiş. Devlet devlet olmaktan çıktı."