Cengiz Çandar Radikal'de yer alan "Türkiye, 'İslam Devleti'nin neresinde?" başlıklı yazısında Ahmet Davutoğlu'nun IŞİD'le ilgili olarak 'terörist örgüt' demekten imtina ettiği ve 'öfkeliler' nitelemesini yaptığı sözlerini hatırlatarak, "Bu sözleri 'IŞİD'in meşrulaştırılması' gibi yorumlayanlar var. Haksız sayılmazlar. Zira, bu sözlerde 'siyasi tavır' hiç yok," dedi.

Yazısında PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'in ve Ahmet Türk ile İrlandalı gazeteci Patrick Cockburn'un IŞİD'in Türkiye'den aldığı desteğe ve örgütün büyümesinde Türkiye'nin rolüne ilişkin beyanatlarını aktaran Çandar şunları söyledi:

"Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu ikilisi, Türkiye'nin burnunun dibinde, bir "ikinci 'özerk Kürdistan' doğmasın ve Türkiye Kürtlerinin gelecekteki muhtemel taleplerinin önüne geçilsin" diye, ülkemizin güney sınırlarında boydan boya 'İD' gibi bir devletin doğumuna 'ebelik' yaptılar. Bu ikiliden birinin cumhurbaşkanı, diğerinin başbakan olacağı bir Türkiye'nin ve bölgenin geleceğini ona göre düşünün artık..." (BA)

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...