Cengiz Çandar, Radikal'deki "Süreç'te ciddi meseleler..." başlıklı yazısında, sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çandar, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin süreç devam ederken yaptığı açıklamaları aktardığı yazısında, 'tehlike'ye dikkati çekiyor.

MHP lideri için, "Bahçeli, mevcut tavrı ve zihniyetiyle ‘Süreç’ için ciddi bir ‘tehdit’ oluşturuyor," diyen Çandar, kamuoyunda ise süreç için hem fazla 'iyimser' hem de 'saldırgan' bir tutumun olduğunu belirtiyor ve 'sağduyu' çağrılarına da dikkati çekiyor.   

Prof. Mithat Sancar’ın 'Barış Planı' başlıklı yazısına da dikkati çeken Çandar, onun, "barış sürecine desteğin büyüyerek devam etmesi açısından, daha yaygın bir mutabakata ihtiyaç var,” sözlerini hatırlatarak, bu sağduyulu çağrıya kulak verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Öyle ki Çandar, böyle bir mutabakatın, Devlet Bahçeli’nin ‘vur-öldür’ zamanlamasının hesabını yaptığı ve ‘sokağa inmeye başladığı’ bir sırada daha da elzem hale geldiği görüşünü de vurguluyor.

BAHÇELİ BURSA'DA NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Bursa'da düzenlediği 'Kuruluş Mitingi'nde, kalabalığın attığı "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganı karşısında "Merak etmeyin, onun da zamanı gelecek" demişti.

Cengiz Çandar'ın Radikal'deki yazısının tamamını okumak için tıklayınız.