"İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar" sloganıyla Haliç Kongre Merkezinde 37'nci il kongresini gerçekleştiren CHP'de İstanbul İl Başkanlığı'na Canan Kaftancıoğlu seçildi.

Canan Kaftancıoğlu'nun tek aday olarak katıldığı kongrede 677 delegeden 571'i oy kullandı. Kaftancıoğlu, kullanılan 571 oydan 510'unu alırken, 61 oy da geçersiz kabul edildi.

Kongrede konuşan Canan Kaftancıoğlu, “Umudun olduğu yerde her zaman tek adamlar yenilmiştir. İstanbul'u halka vererek yeniden 16 milyon insanın yaptınız. Biz İstanbul'da iki yıldır planladık, programladık, inandığımızı söyledik, söylediğimiz her şeyi yaptık, yapamadığımızda kıvırmadık. 16 milyon İstanbullu'ya, İstanbul'a yeniden nefes aldıran başkanımız İmamoğlu'na da teşekkür edelim. Herkesi ama herkesi teşekkür edelim. Sadece İstanbul'da değil tüm Türkiye'de aklıyla, fikriyle, tarif ettiğimiz yeni siyaset anlayışıyla tarife uyan Kılıçdaroğlu'dur. O nedenle İstanbul'da da tüm Türkiye'de de halkıyla birlikte yeni siyasetin lideri Kılıçdaroğlu'na buradan bir teşekkürü gönderelim." ifadesini kullandı. 

Kaftancıoğlu, "Hayali olmayan bir insanın yeni bir siyaset oluşturması mümkün mü? Korku duvarları zaman zaman yeni bir siyaset oluşturmayı engelleyebilirim. Çocuklarımızın ellerinden hayallerini ellerinden aldılar, çocuklarımızın borcumuz var. Korkudan daha büyük duygu umut. Mutlaka gidecekler, çünkü artık biz mevsimi başladı. Zulmün en katmerlisi bizde, fikir, sanat hapiste; yargıya güven sıfır. Eğitimin içi boşaltılmış. Kayyumlar sarayın iki dudağının arasında. Kanal İstanbul’u bırakın yoksullara ulaşmak için kanallar açın." diye konuştu.