AKP Rize milletvekili Ali Bayramoğlu’nun 2009 yerel seçimleri sonrası ‘bir ilçede araya virüs bulaştı’ dediği Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde İdris Lütfü Melek yeniden bağımsız aday oldu.

2009 seçimlerinde Çamlıhemşin Mahalleler Birliği’nin bağımsız adayı olarak seçimi kazanan İdris Lütfü Melek, bu seçimlerde de yine Mahalleler Birliği tarafından Bağımsız olarak aday gösterildi. İdris Lütfü Melek, Mahalleler Birliği’nin bağımsız adayı olarak ilçe seçim kuruluna başvurusunu dün (17 Şubat) yaptı.

2009 yerel seçimleri öncesi Rize Çamlıhemşin’de oluşan Mahalleler Birliği, parti merkezlerinin atamasına karşı kendi belirlediği ilkeler ve kararlarla kendi adaylarını belirlemişti. Bu demokrasi deneyimini içselleştiren Çamlıhemşinliler, 2014 yerel seçimlerine de deneyimlerini canlı tutarak ve sürekli kılarak gitme aldılar. Mahalleler Birliği olarak kendi kararlarını kendileri vererek adaylarını belirlediler.

2009 yerel seçimlerde Rize’de Ak Parti’nin kazanamadığı tek belediye Çamlıhemşin olmuştu.

AKP Rize milletvekili Ali Bayramoğlu seçim sonuçlarının ardından “Rize’de 11 ilçenin 10’unda belediye başkanlıklarını kazandık. Sadece daha önce bizde olan Çamlıhemşin Belediyesi’ni kaybettik. Bir tek şeye üzülüyorum. Çamlıhemşin İlçesini almamız halinde AKP olarak Türkiye’de bir şehrin bütün ilçelerini kazanan tek parti olarak tarihe geçecektik. Seçim sonuç listelerinde ilçelerde alt alta ampul yanacaktı. Ancak bir ilçede araya virüs bulaştı” demişti.

İdris Lütfü Melek, Bayramoğlu'nun sözlerini talihsiz bir açıklama olarak değerlendirirken “Bu olsa olsa demokrasi virüsüdür bundan da mutluluk duyarız” demişti. (Deniz Güneş / Demokrat Haber)