HDP Bursa milletvekili adaylarının Orhangazi HDP ilçe binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi bir grup saldırı girişiminde bulunmak istedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Bursa milletvekili adayları, Orhangazi’de HDP ilçe binasının açılışını gerçekleştirdi.

Açılış öncesi ilçe binası yakınlarında toplanan Bursa Milliyetçi Türkiye Partisi, Turan Ocakları İl Beyliği, Büyük Birlik Partisi (BBP) Orhangazi İlçe Başkanı’nın da aralarında olduğu bir grup Cumhuriyet Alanı’na gelerek ilçe binasının açılışına izin vermeyeceklerini söyleyerek, nefret söylemi içeren sloganlar attı. Grup polis tarafından çembere alındı.

Yaşananlar üzerine Orhangazi Emniyet Müdürü Hüseyin Çiğdem’den sonra Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve Bursa il Emniyet Müdürü Selami Yıldız bölgeye geldi. Kaymakam Yurdaer, kalabalık ile konuştuktan sonra ayrıldı.

Açılışta konuşan HDP İl Eş Başkanı Yüksel Akgün “Bir avuç faşist, halkların buluşmasını engelleyemeyecek” dedi.

HDP Bursa 1. Sıra Milletvekili Adayı Asiye Kolçak da “Polislerin ve idari amirlerin gözü önünde gelişen bu provokasyonlara rağmen biz yeni yaşamı örgütleme çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından ilçe binasının açılışı gerçekleştirildi. (imc tv)