AK Parti'li bakan Nihat Ergün'ün gündeme getirdiği "genel af" tartışmalarına bir tepki de kendi partisinden geldi.  AK Parti'li Burhan Kuzu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün genel affın tartışılıp tartışılamayacağı konusundaki bir soruya, "Onu çok doğru bulmuyorum" yanıtını verdi.

Demokratik Açılımdan sorumlu bakanlık görevini yürüteceği yönünde çıkan haberler de hatırlatılan Kuzu "Genel Başkan yardımcısı rapor hazırlar. Görüş ileri sürebilir. İcraat yapmak bakanlıklara aittir. Başbakan yardımcılarına bu görev de ek olarak verilebilir. Şu an yeni bir bakanlık söz konusu değil" dedi.

BÜTÜN PARTİLERİMİZ TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI

"Kuzu Anayasa yapımında diğer partilerle uzlaşma olup olamayacağı" sorusuna ise, bu konuda ümitsiz konuşmadığını zor anlamında konuştuğunu kaydetti. Kuzu, "Zor anlamında söyledim. Tek çare orası var. Anlaşma tek çözüm. Anlaşamayınca, ne olur korkusu içine girince de görünüm ümitsiz gözüküyor. O anlamdadır" dedi. Kuzu, "Yeni anayasa için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Nasıl bir şey çıkar. Muhalafetin tavrı burada önemli. Bizim rakamımızı yetmiyor. Her ne kadar önemli bir figür bizsek de, bu tek başına işi çözmek için yeterli gözükmüyor sayı olarak. Yoksa dört beş vekil oradan buradan alıp da anayasa yapmak, bu doğru bir yöntem olmaz. O bakımdan bütün partilerimiz taşın altına elini koymalı. Ön açıklamalar yapılıyor. Bunu doğru bulmuyorum. Şöyle olursa varım böyle olursa yokum gibi. Bunlar masaya oturmaya engellerdir. " dedi.

MUHALEFET OLMAK DA ZOR TABİ

Burhan Kuzu Başbakan Erdoğan'ın bazı gazete köşe yazarlarına açtığı davaları geri çekmesinin bir helalleşme olup olmadığı sorusuna da yanıt verdi. Kuzu, "Elbette tabii. Zaten onu açık açık söyledi. Hesaplaşma değil helalleşme zamanı dendi. O manada örnek olarak da somut bir adım atmış oldu. Güzel bir şey" dedi. Muhalefetin Başbakan Erdoğan'ın bu adımı karşısında, "Önce hesaplaşalım sonra helalleşelim" dediğini de hatırlatan Kuzu, "Muhalefet olmak da zor tabii. İnsan bazen düşünüyor. Ne desin adamlar şimdi? Daha olumlu da konuşabilirler bu konuda. Nedense Başbakan'ın her açıklamasını farklı değerlendirip, başka bir noktaya çekiyorlar. Doğru bulmuyorum. Halbuki aynı noktada dursalar. Teşekkür ederiz. Biz de şöyle bir adım attık, deseler, Türkiye çok daha normalleşir bence. Ondan bir yere varamıyor Türkiye" şeklinde konuştu.

İnternet Haber