Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danışmanı Yiğit Bulut Avusturya'da yayınlanan Die Presse gazetesinin sorularını yanıtladı.

"AKP'nin konuşmaktan memnun olduğu yeni Türkiye"nin sorulması üzerine Bulut, "Emperyal olmak istiyoruz, emperyalist değil. Monarşilerin çöküşünden sonra ulus devletler kuruldu. Şimdi ulus devletler büyük güç bağlantılarına ve eksenlerine önem veriyor. Türkiye bu güçlerden biri" dedi.

"AK PARTİ'Yİ KİMSE BÖLEMEZ"

Yurt tartışması konusunda "AKP'de bölünme mi var?" yönünde bir soruyu da yanıtlayan Bulut, "Partiyi kimse bölemez. Türk basınında bu senaryo daima işlendi ancak gerçek değil. Geçen on yılda AK Parti dört darbe girişiminin içinden geçti. Hatta Anayasa Mahkemesi bile partiye yasak koydu. Partide bir bölünme asla olmadı" diye konuştu.

Yurtlar konusundaki açıklamaların toplumda kısmen rahatsızlığa neden olduğunu söyleyen ve Türkiye'de muhaliflerin küçümsenip küçümsenmediğini soran gazeteye Bulut, "Öğrenci yurtlarıyla ilgili Kanada ya da ABD'de ya da Fransa'da Katolik aileye sorun. Herkes Başbakan'ın da söylediğini, basının çocukların yararının esas olduğunu söyleyecektir" iddiasında bulundu. (Medyatava)