AKP'nin kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni bir açıklama yaparak üstü kapalı bir şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “Teröristle mücadelede güvenlik güçlerimizin başarısı sayısal, oransal bir başarıdır ve her türlü takdirin üstündedir. Fakat bir devletin terörle mücadelesinden beklenen sonuç, verilen kayıplardaki oransal fark değil; siyasi, toplumsal ve en önemlisi kalıcı bir sonuçtur.” ifadelerini kullandı.
 
"Terörün bitirilmesi ve akan kanın, dökülen gözyaşlarının artık durması için siyaset zemininde geniş katılımlı bir çözüm aranması zaruretinin bir kez daha ifade ediyorum" diyen Arınç, " Hükümetimizin öncülüğünde ve Meclis çatısı altında, çözüm için adım atılırsa, bu adımın tüm siyasi partilerin tabanında da karşılık bulacağı inancındayım. Zira çözümsüzlükten fayda uman ve faydalanan tek şey terördür" şeklinde konuştu. 
 
Arınç daha önce CNN Türk’te yaptığı açıklamalarına gönderme yaparak ‘çözüm süreci’nin tekrar acilen başlatılması gerektiğine dikkat çekerek hükümete ve Meclis’e çağrı yaptı.