Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ABD yolculuğu öncesi havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fethullah Gülen'i ziyaret edip etmeyeceği ile ilgili soruya "Çok isterim ama edemeyeceğim" diyen Arınç, "Siyasi boyutuyla şu anki ortam çok müsait değil. Gönlümden çok arzu etmeme rağmen sayın muhterem hocamızla bu ziyaretim sırasında görüşmemiz olmayacak" dedi.

Fethullah Gülen ile Başbakan Erdoğan arasında bir sorun olmadığını söyleyen Arınç, "Dershaneler ticari amaçla kurulan ticari yerlerdir. Hizmet hareketi bunu yaparken daha farklı davranmış olabilir. Biz bu meseleye rasyonel bakmak zorundayız. Bunların Türkiye'de yasal kuruluşlar olduğunu, okulların verdiği eğitime katkı olduğunu düşünmek zorundayız. Muhterem Hocaefendi hükümetimize karşı yanlış ve farklı bir düşüncesi yoktur. Başbakanımızı çok sevdiğini, yaptıklarını çok beğendiğini, dershanelerin ve etüt merkezlerinin faydalı olduğunu, bunların kapatılmaması gerektiğini Muhterem Hocaefendi söylüyor. 'Kapatmayın ama isterseniz bunları siz kullanın, öğrencilerimize faydalı olsun' diyor. Bu bir fedakarlıktır.

Alacağımız karar kimseye zarar vermeyecek. Artık dershaneler konusunda meseleyi kızıştırmanın, farklı açılardan meseleyi büyütme çalışmalarını faydası yok. Atılan tweetlerle, yalan yazılarla bu meseleyi hükümete karşı bir noktaya hiç kimse getirmemelidir.

Özel okullara geçmişteki sol düşüncenin buna karşı olduğunu biliriz. Bugün nasıl oluyor da Kılıçdaroğlu dershaneleri müdafaa etmek durumunda kalıyor? Bugün hepsinin çok hararetli bir şekilde dershaneler tarafında olması bir çelişki" dedi.