İngiltere'de konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimlerde Gülen cemaatinin çoğunluğundan hükümete destek beklediğini yineledi, tersi olursa bunun 'hareketin siyasallaştığının göstergesi olacağını' söyledi

İngiltere’nin başkenti Londra’yı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , TRT Türk'teki bir programda gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Hükümet cemaat gerginliğini değerlendiren Arınç, "Son yaşadıklarımız yenilir yutulur şeyler değil. Göz kapatılarak geçiştirilecek şeyler de değil” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuşmasına şöyle devam etti; “Umarım Hocaefendi de Hocaefendi'ye bağlı olan insanlar da bu güzel hükümeti, ülke için gece gündüz çalışan hükümeti yıpratmak isteyen, itibarsızlaştırmak isteyen, bir ay sonra yapılacak seçimler öncesinde oy kaybına uğratmak isteyen, daha sonra da tökezleştirmek isteyenlerle yolunu ayıracaktır, ayırması da gerekir.”

Gülen cemaatinin büyük çoğunluğunun hükümeti desteklemeye devam edeceğine inandığını söyleyen Arınç, “Seçim sonuçları bunu bize gösterecektir. Çünkü bunun aksi gerçekleşirse, bu artık 'Hizmet' hareketinin birileri tarafından siyasi faaliyete dönüştürüldüğünü de gösterir”dedi.

ÖNCEKİ GÜN DE OYLARA TALİBİZ DEMİŞTİ

Bülent Arınç önceki gün de Chatham House'da şunları kaydetmişti:

''İsteriz ki oylarını, siyasi desteklerini tekrar bize versinler. Yaşadığımız olayları onların da anlayışla karşılayacağını, bu noktada hükümetimizin tavrını destekleyeceklerini ümit ediyoruz.'' (Samanyolu haber)