Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün Taraf Gazetesi’nde "Gülen’i bitirme kararı 2004’te MGK’da alındı" başlığıyla yayınlanan haberi değerlendirdi.

Daha önce pek çok konuda yaptığı açıklamalar Başbakan Erdoğan tarafından düzeltilen, en son 'kızlı-erkekli' tartışmalarında yine Başbakan tarafından yalanlanınca siyaseti bırakma sinyali veren Arınç, MGK belgeleri konusunda temkinli konuştu.

Kararın doğruluğunu-yanlışlığını bilmediğini ifade eden Arınç, “Bilmiyorum çünkü o toplantıda değildim. İkincisi araştırma ihtiyacı duymadım. Çünkü bugün YAŞ var. Belki Başbakan açıklama yapar, belki başka arkadaşlar yapar.” dedi.

AKP’nin 2002’de iktidara geldiğini hatırlatan Arınç, şöyle devam etti:

"10 yılda MGK’da kabul edilen hiçbir şey hayata geçirilmediği gibi biz dindarları, dini grupları mağdur edecek hiçbir şeyi hayata geçirmedik. Milli Güvenlik Siyasi Belgesi’nin işlevliğini ortadan biz kaldırdık. Böyle bir karar alınmış olsa bile hükümete tavsiye edilmiş olur. Hükümet de bunu hayata geçirmemiştir. Bunların şahidi olan bir başbakan yardımcısı olarak bunun hayata geçirilmediğini söyleyebilirim.

İrticayı tehlike olmaktan çıkaran hükümet nasıl olur ki böyle yazılı bir şey yapsın. Böyle bir karar alınmış olsa bile bu sadece tavsiye niteliğinde olabilir. Taraf Gazetesi bunu nereden temin etti. Onu da kamuoyu rahatlıkla takdir edebilir."