BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve HDP Eş Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, Öcalan'ın mektubuna KCK'nin yanıt mektubunu almak ve süreci değerlendirmek üzere dün gece Kandil'e geçtiler.

Abdullah Öcalan'ın KCK'nin Kandil ve Avrupa'daki yöneticilerine yazdığı mektuplar iki hafta önce muhataplarına ulaştırılmıştı. BDP'li yöneticilerin, kötü hava koşulları nedeniyle Kandil'e gidemedikleri açıklandı.

İmralı'da 7 Aralık'ta BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Eş Genel Başkanı Sırrı Süreyya Önder ile görüşen Abdullah Öcalan'ın, çözüm süreci ile ilgili Kandil'deki KCK yöneticileri ve örgütün Avrupa yöneticilerine yazdığını söylediği mektuplar, görüşmeden sonra Kandil ve Avrupa'ya gönderilmek üzere BDP'ye verilmişti.

BDP tarafından 20 sayfa olduğu belirtilen mektupların partinin belirlediği yetkililer tarafından Kandil ve Avrupa'ya gönderilerek muhataplarına teslim edildiği belirtilmişti.

Geçtiğimiz hafta da BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van Milletvekili Nazmi Gür, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ve BDP Erbil Temsilcisi Cemal Coşkun'dan oluşan heyet, Kandil'de KCK yetkilileriyle görüşmüşlerdi. Demirtaş, yaptığı açıklamada, Kandil'den Öcalan'ın yazdığı son mektuba cevaben hazırlanmış bir mektup almadıklarını belirterek, "Yazılı bir cevap almadık, sözlü olarak görüşlerini ilettiler. Ama önümüzdeki günlerde yazılı bir cevapları da olabilir. İmralı'ya gidecek heyetimiz, bu görüşleri sözlü olarak Öcalan'a iletecek" demişti. (Demokrat Haber)