BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 'Suriye için TBMM’ye gelecek tezkereye hayır oyu vereceğiz' dedi.

Aralarında DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Mardin BDP İl Başkanı Reşat Kaymaz, il ve içe yöneticilerinin de olduğu grup Mitanni Kültür merkezinde bir araya geldi. Buradan hareket eden grup Suriye Kürtlerine destek için sınıra yürüdü.

Kamışlı tarafındaki grup da sınırın tellerine geldi. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan yaptığı açıklamada, “Aramızda tel örgüler olsa da Rojava’da yaşayan halkımıza bir nefes kadar yakın olduğumuzu, bugün bir kez daha gördük, aramızda sınırlar olsa da bugün burada yürüttüğümüz mücadeleyi Kürdistan’ın dört parçasında aynı olduğunu hepimiz biliyoruz” dedi.

Buldan, Suriye için TBMM’ye gelecek tezkereye hayır oyu vereceklerini belirterek, “Çünkü tezkere savaş demektir, ölüm demektir. Çünkü tezkere gözyaşı ve kan demektir. 21. yüzyılda tezkereye hayır diyoruz, savaşa hayır diyoruz. Türkiye aklını başına toplayıp mantıklı bir şekilde hareket etmek durumundadır. Bu ülkeyi yönetenler çok iyi bilsinler ki savaş hiçbir zaman kazanım değildir kaybetmek anlamına gelmektedir" dedi.

Konuşmalardan sonra grup 'Rojava'ya destek' adı altında sınırda sabaha kadar nöbet tutacak.

BALUKEN: TEZKERE TARTIŞMALARINI TALİHSİZ BULUYORUZ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken de, tezkere tartışmaları ile ilgili, ’Suriye ile ilgili özellikle son tezkere ile ilgili yapılan tartışmaları talihsiz buluyoruz’ dedi.

AK Parti’nin dış politikada savaş ısrarının sürdüğünü söyleyen Baluken, "AKP hükümeti yeni bir savaş macerasına girecekse tabi ki geçmiş olan tezkere üzerinden herhangi bir süreç yürütemeyecektir. Yeni bir tezkereyi Meclis’in gündemine getirmesi gerekecektir. Böylesi bir şey yaşanırsa, BDP olarak daha önceki tezkerede olduğu gibi bu tezkerede de yine savaşa karşı en güçlü muhalefeti ortaya koymak için Meclis'te olacağız" diye konuştu.