HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Yarışması ödül törenine katıldı.

Türkçe dalında en iyi haber ödülü alan Mezopotamya Ajansı Muhabiri Erdoğan Alayumat’a ödülünü veren Buldan, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: 

Bugün önemli bir gün. Sevgili Musa Anter’in hem bize bıraktığı mirası devralmak onun başlatmış olduğu mücadeleyi yürütmek üzere ödül alan arkadaşlarımıza ödüllerini vermek üzere buradayız. 

Bu yıl başka açıdan da önemli. Bu yıl aynı zamanda Musa Anter’in 100. doğum yıldönümü. “Direnmek kalırdı Kürd'e yaşamanın bir diğer adı da direnmektir” demişti Musa Anter. Yıllarca direndi ve Kürtlere direnmeyi öğretti. Bize bıraktığı miras direnmekti, mücadeleydi, her şeye değerlerimize, ilkelerimize.   

Musa Anter diline, kimliğine, kültürüne çok fazla sahip çıkan bir bilge insandı. Asla dilinden, kimliğinden ve kültüründen ödün vermezdi. Mücadelesi hep bu yönde oldu. Onu 90’lı yıllarda katleden zihniyet ile bugün Kürtleri inkar eden zihniyet arasında zerre fark yoktur. 

90’lı yıllardaki faili meçhulleri, kayıpları, yargısız infazları gerçekleştirenlerle bugün Kürtlere soykırım uygulayan, Kürtleri inkar eden, ırkçılık yapan, Kürt siyasetçilerini cezaevine koyan anlayış aynı anlaştır. İşte bu mirasa sahip çıkmak bizim açımızdan bu kadar da önemlidir. Bu akşam burada olmaktan büyük onur duydum. Böyle bir ödülü alan arkadaşımızın bu mirasa sahip çıkacağına kuşku duymadan bu mücadelede başarılarının devamını diliyorum.