Kars’taki çevre kirliliğine dikkat çeken HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Yollara hep baktım, yollar çamurdan, çukurdan ve çöpten geçilmiyor. Belediyenin hizmetini gördük. Buraya hiçbir şekilde hizmet getirmeyen, Kars halkını yokluğun, çamurun ve çukurun içerisine mahkum eden belediyeye karşı 31 Mart tarihinde kenetlenerek burada yaşayan bütün halklarımızla birlikte iyi bir ders vereceğimizi herkes bilsin. AKP’nin Ulaştırma Bakanı  Karslı. O bakana sormak istiyorum. Şu yolları hiç görmediniz mi? Gerçi onlar sürekli hava de gezdikleri için aşağıda ne olduğunu bilmezler. Halkımızın nasıl yaşadığını bilmezler, Kars’ın çukurlarını görmezler. Belediye başkanı ne yaptı. Tam 400 trilyon borç bıraktı. 1 buçuk  trilyonu hayvan yemi masrafı olarak gösterilmiş, 1 buçuk trilyon çikolata ve kahve masrafı. Halkımızı çukurlarda yürürken belediye başkanı makamında çikolata ve kahve keyfi yapıyor. Bu paraların Kars’a gelmediği çok açık. Halkımız, oylarıyla onlardan hesap soracak” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçim çalışmalarına Kars’tan devam ediyor. Kars’ta düzenlenen halk buluşmasında konuşan Buldan, şu ifadelerde bulundu:

Bu güzel şehirde, Serhad'ın en güzel şehrinde, halklar bahçesinde, kültür bahçesinde, bin yıllardır Türk, Kürt, Türkmen, Gürcü, Azeri, Türkmen, Terekeme; bütün halkların bir arada yaşadığı bu güzel kentte olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Bin yıllardır bu kent onlarca kimliğe ve inanca ev sahipliği yapmış. İnsanlık beşiği olan Kars'ın HDP'ye ne kadar benzediğini görüyoruz. Tüm kimlikleri içine alan, kapsayan Kars aynı HDP gibi, HDP Kars’tır; Kars HDP’dir. 

Kars'a birçok yeri dolaşarak geldik. Şırnak, Hakkari, Van, İstanbul, Mersin… Bu seçim startını özellikle kayyım atanan yerlerden başlattık. İrademizin gasp edildiği, belediyelerimize kayyımların atandığı bir dönemde 31 Mart tarihinde yerel seçimlere gidiyoruz. Yerel seçimlere giderken 'kayyımları Ankara’ya göndereceğiz' dedik. 'Halkımızın iradesini gasp edenlere iyi bir cevap vereceğiz' dedik. 

KARS HALKINI SEFALETE MAHKUM EDEN BELEDİYEYE 31 MART'TA DERS VERECEĞİZ

Bugün Kars'tayız. Kars’a kayyım atanmadı çünkü Kars belediyesi HDP'nin değildi. Kars'ın mevcut durumu, tekçi bir anlayışın Kars halkına nasıl bir yönetimle hizmet ettiğinin göstergesidir. Dün geldiğimden beri yollara baktım. Yollar çamurdan, çukurdan ve çöpten geçilmiyor. Kars Belediyesi’nin Kars halkına yapmış olduğu hizmete bir kez daha tanık olduk. Buraya hiçbir şekilde hizmet getirmeyen, Kars halkını çöplüğün, sefaletin yoksulluğun, çamurun ve çukurun içerisine mahkum eden bu belediyeye, 31 Mart’ta kenetlenerek, tüm halklarımızla birlikte iyi bir ders vereceğiz. 

AKP'NİN BAKANLARI SÜREKLİ HAVADA GEZDİĞİ İÇİN KARS'IN ÇUKURLARINI, ÇÖPLERİNİ BİLMEZLER

Üstelik AKP’nin Ulaştırma Bakanı Karslı. Biz buradan o bakana sormak istiyoruz: şu yolları hiç görmediniz mi? Üstelik Ulaştırma Bakanı’ydınız. Gerçi onlar sürekli havada gezdikleri için, aşağıda neler olduğunu çok bilmezler. Aşağıda yürümedikleri için, sürekli havada uçtukları için, halkımızın nasıl yaşadığını bilmedikleri için Kars'ın yollarını da, çukurlarını da, çöplerini de bilmezler, görmezler. 

GASP EDİLEN BELEDİYELERİMİZİ DE, HALİHAZIRDA BİZİM OLMAYANLARI DA ALACAĞIZ

Kars'ın bu hale getirildiğini bildiğimiz için bu dönem farklı bir hamle ile seçim sürecimizi başlattık. Bizden gasp edilenleri geri alacağız. Ayrıca bizim olmayan belediyeleri de bizim yapacağız. Batıda AKP ve MHP’ye kaybettireceğiz. İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da, Mersin’de AKP ve MHP’ye kaybettireceğiz. Bizim olmayan belediyeleri; Kars’ı, Muş’u, Bitlis’i de alacağız! 

BİZ BİR VEKİL KAYBEDECEĞİZ AMA KARS BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ 

Bu yüzden Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca arkadaşlarımızı Kars halkına ve Kars halkının iradesine teslim etmek için aday yaptık. Ayhan Bilgen gibi vicdanlı bir yoldaşımızı belediye başkanı yapmak için yola çıktık. Biz bir milletvekili kaybedeceğiz ama Kars bizim için çok önemli. Yeter ki Ayhan Başkan ve Şevin Alaca buranın belediye eşbaşkanları olsun ve Kars’ı bu iki arkadaşımız yönetsin. Bu kenti, buradaki tüm kimlik ve inançları, insanların bir arada yaşayabileceği bir kenti Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca'nın yönetmesi için 31 Mart’ı bekliyoruz.

KARS'A İLK DEFA BİR KADIN ELİ DEĞECEK

Kars'a ilk defa bir kadın eli değecek. Sevgili kadınlar, artık sorunlarınızı direkt Şevin Alaca ile paylaşacağınız bir yönetim olacak. Çünkü biz biliyoruz ki AKP’nin, MHP’nin kadın anlayışı kadını sadece bir oy deposu olarak görmektir. Ancak biz kadınların kendi sorunlarını doğrudan kadın belediye eşbaşkanınıza aktarabileceğiniz bir yönetim olsun istedik. İşte bunun için bu iki güzel insanı aday gösterdik. 

Kars halkı bu çukur ve çamur anlayışını Doğu Ekspresi’ne bindirip Ankara’ya gönderecek

AKP Kars’ta aday göstermedi ve MHP adayını destekleme kararı aldı. Bu, Kars’ta yaşayan herkesin oylarının MHP'ye gideceğinin bir göstergesidir. Yani oylarınız ayrımcılığa, çöplüğe gidecek, oylarınız boşa gidecek. Ben biliyorum ki Kars halkı geçmiş dönemlerdeki yönetimlerden artık çok bıktı. 31 Mart’ta bu çukur ve çamur anlayışını Doğu Ekspresi’ne bindirip Ankara’ya gönderecek. 

Bugün HDP olarak yapmış olduğumuz seçim çalışmalarımızı hiçbir kanal göstermiyor. Reklam filmlerimizi bile hiçbir kanalın yayınlamadığı bir dönemde, bizler sesimizi ancak sizlerin aracılığıyla herkese ulaştırmaya çalışarak 
çalışmalarımızı yürütüyoruz.

RECEP BEY BİZİM SİNEVİZYONLARI İYİ İZLESE, ANLASA KENDİSİ DE HDP’Lİ OLUR

Biliyoruz ki bu ülkede HDP'nin demokrasiye olan inancı, barışa, kardeşliğe, özgürlüklere olan inancını hazmedemeyenler var. Siyasi iktidar HDP'nin çalışmalarını engellemeye çalışıyor. Sadece bununla da sınırlı kalmıyorlar, gittikleri her yerde yaptıkları bütün mitinglerde partimize her türlü hakareti yapıyor, her türlü iftirayı atmaktan geri durmuyor. Bugün Recep Tayyip Erdoğan gittiği her yerde sinevizyonlarda bizleri gösteriyor. Selahattin Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın, Sezai Temelli’nin, benim ve diğer arkadaşlarımızın konuşmalarını halka gösteriyorlar. Şu açıdan iyi: hiçbir TV bizi vermiyor, Tayyip TV bizi gösteriyor, Türkiye’nin her yerinde! Aslında orada, sinevizyonlarda bizim ne dediğimizi dinlese, belki ileride kendisi de HDP’li olacak. Bunun da farkında değiller. 

SANA İNAT HİÇBİR YERE GİTMEYECEĞİZ RECEP BEY

Bazen Kürt düşmanlığı, bazen kadın düşmanlığı üzerinden, bazen de Alevi düşmanlığı üzerinden, toplumun her kesimini hedef haline getiren bir Cumhurbaşkanı var. Kürdistan kelimesini kendisinin söylediğini unuttu. Sezai Temelli'yi hedef haline getirip ‘Kürdistan Kuzey Irak’tadır, buyurun oraya gidin!’ derken bir halkı hedef haline getiren Recep Tayyip Erdoğan’a şunu söylemek istiyoruz: Sana inat hiçbir yere gitmeyeceğiz. Tıpkı Kars’ta olduğu gibi barışçıl, kardeşçe, bütün kesimlerle yaşayacağız. Bunu sana inat yapacağız. Bu ülke bizim ülkemiz, bu topraklar bizim topraklarımız. Kimi kimin ülkesinden kovuyorsunuz? Bu anlayışın bir an önce son bulması ve Türkiye'de tüm halkların bir arada yaşadığı yarınların yaratılmasının tarihi 31 Mart’tır. 

KARS’TA 5-0 YAPACAĞIZ

Ben inanıyorum ki Kars’ta 5-0 yapacağız. Sadece Kars’ı değil, Kağızman’ı,Sarıkamış’ı Digor’u Dağpınar’ı bütün ilçe ve beldelerimizi de HDP eş başkan adayları kazanacak. Kars halkına inanıyorum. AKP ve MHP’ye iyi bir ders verecek olan Kars halkının zaferini şimdiden kutluyorum. 

KATLİAMLARIN HESABI SORULACAK

Bugün Halepçe Katliamı’nın ve Beyazıt Katliamı’nın yıldönümü. 31 yıl önce Halepçe’de 5 binin üzerinde insan yaşamını kaybetti. Yine Beyazıt’ta insanlarımızın yaşamını yitirdiği 16 Mart tarihi Kürt halkının bilincinde büyük bir katliam olarak yerini almıştır. Biz bu katliamı gerçekleştirenleri asla affetmedik. Bu katliamda yaşamını yitirenleri anıyoruz. Ne Halepçe, ne Beyazıt Katliamları unutulur, ne de Roboski Katliamı unutulur. Bu katliamların mutlaka tarih önünde, hukuk önünde hesabı sorulacaktır.