HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Bakanlar Kurulu toplantısı ardından yaptığı açıklamada, ortak basın toplantısında okunan metnin yüzde 60'nın değiştirildiğini iddia eden Bülent Arınç'a sert tepki göstererek, "Okunan metin en son üzerinde karar kılınan metindir" dedi.

Buldan, "Eğer AKP sürecin ilerlemesini istiyorsa Bülent Arınç'ın ağzına bir fermuar takmalıdır. Bülent Arınç konuştukça AKP batıyor, Bülent Arınç konuştukça süreç tehlikeye giriyor" ifadesinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, dün Bakanlar Kurulu Toplantısı ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın "Ortak toplantıda okunan metin yüzde 60 oranında değiştirildi" şeklindeki iddialarını yalanladı. Buldan, "Okunan metin en son üzerinde karar kılınan metindir. Arınç'ın iddia ettiği gibi metinde bir değişiklik söz konusu değildir" ifadesinde bulundu.

DİHA'nın haberine göre Bülent Arınç'ın yine kötü polis rolü oynadığını ifade eden Buldan, "AKP içerisinde artık bir bölünmenin yaşandığını hepimiz görebiliyoruz. Asıl bölünme, asıl ayrılık AKP içerisinde var" dedi. AKP'de özellikle 3 dönemi dolan ve bundan böyle vekil olamayacak kişilerin kendilerini bir şekilde var etmeninin yollarını aradığına dikkat çeken Buldan, söz konusu kişilerin HDP'nin başarısı ve yükselişini engellemek amacıyla farklı farklı senaryolar yazmaya başladıklarını söyledi.

Buldan, "Eğer AKP ya da başbakan sürecin ilerlemesini istiyorsa Bülent Arınç'ın ağzına bir fermuar takmalıdır. Bülent Arınç konuştukça AKP batıyor, Bülent Arınç konuştukça süreç tehlikeye giriyor bunu böyle bilmeleri lazım" ifadelerini kullandı.

'DEMİRTAŞ'LA HEYET ARASINDA AYRILIK YOK'

Buldan, Demirtaş'ın yıpratılmaya çalışıldığına vurgu yaparak, "İmralı heyeti ile Sayın Demirtaş arasında asla ve asla bir ayrılık söz konusu değildir. Düşüncelerimiz, görüşlerimiz, söylemlerimiz hepsi bir. Biz genel başkanımızı öyle kolay lokma haline de getirmeyiz. Sayın Arınç bunu böyle bilsin" değerlendirmesinde bulundu. Buldan, Demirtaş üzerinden yapılan karalama politikalarının farkında olduklarını, buna derhal son verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.